Onur ATIŞ / İZMİR, ()- HENTBOL Erkekler Süper Ligi'ndeki ilk maçında Maliye Milli Piyango'yu 25-20 yenerek sezona galibiyetle başlayan Göztepe sevinirken sakatlık haberinin üzüntüsünü yaşadı.
Geçen sezon 1'inci Lig'de oynadığı 27 müsabakanın tümünü kazanarak Süper Lig'e yükselen Göztepe'de milli takımda çapraz bağları kopan Yiğit Eröz'ün ardından, kaleci Can Arıcı'nın da kolu kırıldı. Karşılaşmanın 25'inci dakikasında yaptığı bir kurtarış sırasında sakatlanan ve sağ dirseğinde kırık tesbit edilen Can'ın 5 hafta forma giyemeyeceği bildirildi. Temmuz ayında Güney Kore'de düzenlenen Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nda sakatlanan Yiğit'in de 6 ay parkeden uzak kalacağı açıklanmıştı.

Antrenör Feridun Dorak, Can'ın sakatlanmasının büyük talihsizlik olduğunu belirterek, "Oyuncumuz ameliyat olmayacak. Ancak kolu alçıya alındığı için 5 hafta forma giyemeyecek" dedi. Deneyimli kalecinin sakatlanma anının gözünün önünden gitmediğini ifade eden Feridun Dorak, "Can'ın acılar içinde yerde kalmasıyla hepimiz kahrolduk. Milli Piyango maçını Can için kazandık" dedi.
Müsabakayı da değerlendiren Ferudun Dorak, "Dün muhteşem bir taraftar karşısına çıktık. Yeni transferlerimiz böyle bir atmosfer beklemiyordu. İlk kez bir hentbol maçını dolu tribünler önünde oynayan oyuncularım oldu. Kadromuzun büyük çoğunluğu değişti, hala eksiklerimiz var" diye konuştu. 
CAN: "BENDEN KURTULAMAZLAR"
Yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından sağ kolu alçıya alınan kaleci Can Arıcı durumunu espriyle değerlendirdi. Sakatlanma anında büyük bir acı yaşadığını ifade eden deneyimli kaleci, şunları söyledi:
"O an adeta komaya girdim. Topu çıkarırken direğe çarptım. Talihsiz bir sakatlık yaşadım. 3 hafta sonra çalışmalara başlar, toplam 5 hafta sonra da kaleye geçerim. Benden öyle kolay kolay kurtulamazlar. Göztepe'nin peşini bırakmam."   FOTOĞRAFLI