Manisa’nın Soma ilçesinde 19 takımın katılımıyla Nisan ayında başlayan 22. Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda heyecan, çekişmeli geçen final maçıyla sona erdi. Geçtiğimiz yılın şampiyonu İmbat Madencilik, final maçında Ege Linyitleri (ELİ-1)’i 3-1 mağlup ederek, üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Karşılaşmayı süper lig hakemlerinden Yunus Yıldırım yönetti.
Nisan ayında 19 takımın katılımıyla başlayan 22. Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda heyecan, 3’üncülük, 4’üncülük ve final maçıyla sona erdi. TEİAŞ Eğitim Tesisleri’nde oynanan final maçında ELİ (1)’i, 3-1 mağlup eden İmbat A.Ş, 22.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda üst üste ikinci kez şampiyon oldu ve kupayı müzesine götürdü. Turnuvanın ikincisi ELİ (1) takımı olurken, üçüncü esnaf odası, dördüncüsü ise ELİ (3) oldu.
Turnuvayı takip edenler arasında; Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkan Vekili Ali Tulup, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Cemal Bülbül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay, TEİAŞ Eğitim Tesisleri Soma İşletme Müdürü Hayrullah Saraç, ELİ Müessesesi Müdürü Hakkı Duran, ELİ Müessesesi Müdür Yardımcıları Ali Ulu ve Süleyman Altıparmak, İmbat A.Ş. Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız, Soma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, Manisa İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Mehmet Can’ın yanı sıra, çok sayıda Somalı sporsever yer aldı.
YUNUS YILDIRIM DÜDÜK ÇALDI
ELİ (1) ile İmbat A.Ş, arasında oynanan şampiyonluk müsabakasını süper lig hakimlerinden Yunus Yıldırım yönetti. Yıldırım’ın yardımcılıklarını ise Süleyman Akçit ve Rahime Uyan Çakan yaptı. Esnaf Odası ve ELİ (3) arasında oynanan karşılaşmayı üst klasman hakemlerinden Çağlar Uyarcan yönetti.
TÜM MAÇLARINI KAZANARAK ŞAMPİYON OLDU
Kaliteli oyunculardan kurulan İmbat A.Ş, tüm maçlarını kazanarak, 11’de 11 yaparak şampiyonluğa ulaştı. 22.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva Şampiyonu İmbat A.Ş kupasını, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı’nın elinden aldı. Attığı iki güzel golle İmbat’a şampiyonluk yaşatan Yusuf İpek, turnuvanın en değerli oyuncusu seçilirken İpek’e plaketini İmbat Madencilik Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız verdi. Attığı gollerle İmbat A.Ş’nin şampiyonluğunda büyük rol oynayan İlker Çakır, gol kralı oldu. İlker Çakır’a gol krallığı ayakkabısını Yunus Yıldırım verdi. E.L.İ (1)’in kalecisi Mehmet Bilal, turnuva genelinde göstermiş olduğu başarılı performans ile turnuvanın en değerli kalecisi seçildi. Mehmet Bilal’e en değerli kaleci ödülünü Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Cemal Bülbül takdim etti.
KAYMAKAM ATÇI, "MANİSA’DA EN DEĞERLİ TURNUVA"
Ödül töreninde bir konuşma yapan Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, "Geleneksel hale gelen Kaymakamlık turnuvasını bu yılda kazasız belasız tamamladık. Önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz inşallah. Çok güzel bir katılım var. Sanıyorum bu turnuva Manisa’daki turnuvaların en değerlisi. Herkes işi sahiplenince katkıda bulununca böyle bir turnuva ortaya çıkıyor. Yıllardır devam edegelen dostluğumuzu kardeşliğimizi pekiştiren bir turnuva. O nedenle inşallah hep bu şekilde sağlık içerisinde sorun yaşamadan devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu ilgi sürdükçe bu ortamı her zaman oluşturmaya devam edeceğiz. İnşallah kurumlarımızın desteğiyle bu sahayı da daha düzgün hale getiririz. Kurum amirlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.