Mamak’ın çeşitli bölgelerinde uyguladığı başarılı kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra sosyal dönüşümle de adından söz ettiren Mamak Belediyesi, basketbola gönül veren çocuk ve gençleri Türk basketboluna kazandırmayı hedefliyor. Mamak Belediyesi, DSİ Spor adıyla mücadele eden basketbol takımına destek vererek adını Mamak Belediyesi DSİ yaptı.
Mamak Belediyesi, ilçedeki gençlerin spordan kopmaması ve alt yapıdan sporcu yetiştirmek amacıyla spor okulu açıyor. 6 yaş üzeri Mamaklı çocukların basketbol dalında eğitim alacağı Doğan Hakyemez Spor Okulları ile geleceğin dev adamları Mamak’ta yetişecek. Profesyonel teknik direktör eşliğinde eğitim alacak öğrenciler, eğitim sonrasında Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde Ankara’yı temsil eden tek takım olan Mamak Belediyesi DSİ Basketbol Takımı’nın alt yapı takımında oynayabilmeleri için seçilecek. Geleceğin milli sporcularının Mamak’ta yetişeceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Altyapı olarak çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Doğan hocamızın koordinatörlüğünde bir spor okulu açtık. Mamak’ta spor konusunda ciddi bir potansiyel var. Bunu ortaya çıkarmak ve çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Mamak’ta geleceğin sporcuları yetişecek” diye konuştu.
Yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve şehir stadı gibi tesislerle Mamak’ın sporun başkenti olduğunu kaydeden Akgül, tesisleri doldurarak gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Akgül, basketbola ilgi duyan tüm Ankaralıları Ekim ayında başlayacak yeni sezon maçlarına davet etti.
Mamak Belediyesi DSİ Basketbol Takımı Menajeri Doğan Hakyemez ise, kulübün birleştiğini ve güçlendiğini dile getirerek, hedeflerinin 1. Lig olduğunu kaydetti. Açılacak spor okulları ve yetiştirecekleri çocuklarla Mamak’ta bir basketbol potansiyeli yaratmak istediklerini vurgulayan Hakyemez, “Fenerbahçe menajeri olduğum zaman orada da yaz okulu açmıştım. Kara kuru bir çocuk vardı ama çok kabiliyetliydi. Bunu bizim alt yapıya alalım dedim. Aldığımız kişi İbrahim Kutluay’dı” dedi.