Adana’da, emekli bordo bereli gazi Muhittin Şahin, üniversiteyi bitiren kızı ve üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olan kızının öğrenim burslarının ‘kredi borcuna’ dönüşmesine tepki gösterdi. Şahin, “3717 sayılı terörle mücadele kanununda açık bir şekilde söyle yazar; şehit ve gazi çocukları okuduğu okul süresince kredi değil burstan faydalanabilir” dedi.

Kayseri Koman Tugayı ve Özel Kuvvetler Komutanlığında 20 yıl hizmet veren 50 yaşındaki gazi Muhittin Şahin, yurt içi ve yurt dışı görevlerde bulunduğu sırada ayağından ve boynundan vurulduğu belirtti. Şahin, “1991 ve 1996 yılında güneydoğuda görevler esnasında boynumdan ve ayağımdan aldığım silahlı çatışma esnasında 39 ameliyat oldum. Çenemi, ayağımı kaybettim. Sonrasında canımdan çok sevdiğim uğruma canımı feda edeceğim Türk Silahlı Kuvvetlerinden gazi olarak emekliye ayrıldım” dedi.

Üniversiteyi bitiren 26 yaşındaki Gizem Şahin ve eğitimine devam eden 23 yaşındaki Melisa Şahin’in babası gazi Muhittin Şahin, “3717 sayılı terörle mücadele kanunda açık bir şekilde şöyle yazar; şehit ve gazi çocukları okuduğu okul süresine kredi değil burstan faydalanabilir, kanun olmasına rağmen bu belgeleri de Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne göndermemize rağmen iki çocuğumla ilgili burs çıkması gerekirken, kredi çıktı” dedi.

Şahin, şöyle devam etti:

“Bununla ilgili yaptığımız resmi yazışmalar, kredi yurtlarının internet sayfasından çocuklarımın gazi çocuğu olduğuna dair elimizde belgeler var. Biz Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) yazı yazdık. Bunların hepsinden olumsuz yanıt geldi. Hepsinde sunulan olay şu, bize müracaat etmediniz. Müracaat ettiğime dair, gazi çocuklarımın kimlik kartlarını verdiğime dair elimde belgeler var. Şahsen Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bundan 15 gün önce gidip müracaatımı yaptım. Maalesef olumsuz netice aldım” ifadelerini kullandı.

‘Gazi çocuklarına 30 bin TL öğrenim borcu

Çocuklarının üniversiteye başladığında evrakları verdiği zaman herhangi bir problem olmadığını dile getiren Şahin, “Burada asıl problem, çocuğumun evraklarını vermeyip gazi çocuğu olmadığını söylüyorlar. Böyle bir şey olmuş olsaydı, kızım 6 yıl boyunca İstanbul’da yurtta nasıl ücretsiz kaldı. Ben İstanbul’daki kredi yurtlar bölge müdürlüğüne evrakları elden teslim ettim. Teslim ettik sonra kızım Gizem, kredi yurtlarının yurdunda ücretsiz kaldı. Oradaki evrakları Ankara merkeze göndermediklerinden dolayı, iki kızıma toplam 30 bin TL’ye yakın borç çıkıyor. Yazılı ve sözlü müracaat etmeme rağmen bu borçlar için herhangi bir şey yapılmayacağını söylüyorlar” diye konuştu.

Şahin, son olarak şunları söyledi:

“Bu ülkesi için, bayrağı için canını esirgemeden gazi olmuş, 39 ameliyatlı gazi olarak böyle yaklaşımlar beni ciddi anlamda, vicdanen ve insani olarak yaraladı.”

Bu arada, Kredi Yurtlar Kurumu yetkilileri, burs ve kredi için ayrı ayrı belgelerin ibraz edilmesi gerektiğini fakat bu taleple ilgili bir belge ibraz edilmediği için böyle bir durumun ortaya çıktığını, mahkemeye vereceği iptal talep dilekçesiyle borcun iptal edileceğini bildirdi.