İstanbul, 10 Nisan () - Ziraat Bankası, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 1.1 milyar dolarlık 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı.

Krediye ilişkin anlaşma, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve sendikasyona katılan 41 bankanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törende imzalandı.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Aydın törende yaptığı konuşmada, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2013 yılından bu yana sendikasyon kredisi kullandıklarını belirterek, "Yakın zamanda seküritizasyon yoluyla da orta vadeli kaynak teminini gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Sendikasyon kredisinin bu yıl 1.1 milyar dolar olarak yenilendiğine işaret eden Aydın, "Bu tutardaki işlem, 19 ülkeden 41 bankanın 373 milyon dolar ve 666 milyon euro karşılığı katılımıyla gerçekleştirildi" dedi ve ekledi:

"Faiz oranı, 364 gün vadeli kısım için LIBOR/EURIBOR+70 baz puan ve 367 gün vadeli kısım için LIBOR/EURIBOR+80 baz puan olup, maliyet geçen yıla göre 20 baz puana kadar bir düşüş gösterdi. Söz konusu kredi ile dış ticaretin finansmanında daha etkin bir banka olma yolundaki gelişim ve pazar payımızdaki artış sürdürülecektir. Finansal sektörümüzün nihai hedefi; tabii ki verimlilik içinde büyüyerek toplam yatırım ve tasarrufların gayrı safi milli hasılaya oranını artırmaktır. Biz de faaliyetlerimizle, bu amaca ulaşılmasında katkılarımızı sürdüreceğiz."

(FOTOĞRAFLI)