İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, 21-22 Eylül tarihlerinde Kadıköy'de yapılacak. Geçtiğimiz yıl 50 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen İstanbul'un en büyük yemek şenliğinde bu yıl 100 bin porsiyon kebap ve 20 bin porsiyon da yemek tüketilmesi hedefleniyor.

İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, 21-22 Eylül tarihlerinde Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek.

Şenliklere gösterilen yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Bu etkinliği biz daha önce yılda bir gün yapıyorduk. Ancak talepler öyle yoğun ki insanlar bu bir günü bekliyor. Neden bekliyorlar? Çünkü Gaziantep’e gidip kuruluk, salça, biber gibi yerel ürünleri almak için bu festivali bekliyorlar. Fakat bir gün yetişmiyor. Gelen talepler üzerine bu yıl şenliğimiz 2 gün olacak” dedi.

Bu sene düzenlenen şenliklerde çıtayı biraz daha yukarı taşıdıklarını dile getiren Öztan, “Her yıl ‘100 bin porsiyon kebap satacağız’ diye bir hedefimiz vardı. Ancak bu yıl bunun da üstüne çıkarak 100 bin porsiyonu geçeceğiz diyoruz. Çünkü şenliğimiz 2 gün olacak. Mutlaka 100 binin üstünü hedefledik. Çünkü 100 binin üzerinde olacağını tahmin ettiğimiz misafirlerimize kebap, lahmacun, içli köfte, katmer gibi ürünlerimizi birebir hem yapılışını göstereceğiz hem de tattıracağız. Yemek yarışmalarımız olacak. Çeşitli etkinliklerimiz olacak. Gaziantep’ten gelen yerel sanatçılarımız olacak. Yani biz 2 gün boyunca İstanbul’da ki Gaziantepliler ile Gaziantep’i merak edenlere, Gaziantepli olmayanlara hem Gaziantep kültürünü tanıtacağız, hem de tattıracağız” diye konuştu.

Hazırlanan Gaziantep yemeklerini de bir bir tanıtan Tahir Tekin Öztan, yöresel yemekler hakkında da bilgi verdi. İçli köfte, kebap, mumbar, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi Gaziantep yöresinin lezzetlerin şenlikte yer alacağını vurgulayan Tahir Tekin Öztan, “İnşallah bu yıl rekor kıracağız. Eğer bu rekoru kırabilirsek seneye de Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyoruz. Seneye ‘150 bin porsiyon kebap yapacağız’ diyorum” ifadelerini kullandı.