Bartın Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ahmet Demir uyuşturucu madde kullanımında en büyük tehlikenin ‘Bir kere denemekten ne çıkar’ düşüncesi olduğunu açıkladı.
Bartın Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ahmet Demir, uyuşturucu madde kullanımının toplumun en temel sağlık sorunlarından bir tanesi olduğunu söyledi.
Uyuşturucu ile mücadelede ailelere büyük görev düştüğünü belirten Demir, “Çocuk ve gençlerin bağımlılığa neden olan maddelerden uzak kalmaları açısından madde bağımlılığı ile mücadeledeki temel yaklaşım aile içi iletişimdir. Ebeveynler çocukları ile olan ilişkilerinde onları dinlemeli ve yargılayıcı davranışlar sergilememelidir” dedi.
Uyuşturucuda ‘Bir kere denemekten ne çıkar’ düşüncesinin yanlış olduğunu da kaydeden Demir, “Bunun yanında madde bağımlığının yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında bilgilenme ise mücadelenin diğer önemli bir basamağıdır. Çocukların ve gençlerin bu konuda bilinçlendirilmeleri, bağımlılık yapıcı maddelerden onları bilinçli bir şekilde uzak tutmak için önemlidir. Dünya Sağlık Örgütünün madde ile mücadele kapsamında ele aldığı ilk basamak eğitimdir. Evde, okulda yapılan eğitimlerin yanı sıra televizyon ve diğer kitle iletişim araçlarıyla, halkı ve özellikle hedef grup olan ergenlerin eğitimi en önemli mücadele yöntemidir. Bağımlılık ancak tüm toplumun ortak mücadelesi ile son bulabilir. Bu nedenle toplumsal hassasiyetin oluşturulması mücadelenin daha etkin yürütülmesine büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.