“TürkTraktör Tarla Günleri” etkinliği kapsamında Karslı çiftçiler, New Holland ürünlerini sahada deneme fırsatı buldu.
Kars-Erzurum Karayolu Kağızman yolu ayrımında arazide gerçekleştirilen etkinliğe katılan çiftçiler New Holland ürünlerini TürkTraktör uzmanlarıyla birlikte sahada denedi.
TürkTraktör satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, tarıma, teknolojiye ve Türkiye tarımının gelişmesine çok önem verdiklerini belirtti.
TürkTraktör’ün 2014 yılında 60. kuruluşunda rekorlar kırarak, ödüller aldıklarını ifade eden İrfan Özdemir, “Tasarladığımız, geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz bir traktörümüz Avrupa’da 2015 yılının traktörü seçildi. Geçen yıl 60 yıllık tarihimizin en büyük satışını gerçekleştirerek 45 bin 893 satış gerçekleştirdik, üretim rekoru kırarak 45 bin 823 adet üretim yaptık. 130 ülkeye 15 bin 866 adet traktör ihraç ederek geçen yılki toplam Türkiye traktör ihracatının yüzde 90’ını yaptık. Ve geçen yıl 2,7 milyar lira ciroyla rekor kırdık” dedi.
8 yıldır üst üste en çok tercih edilen marka olduklarının altını çizen Özdemir “Şuan satılan her iki traktörden birisi TürkTraktör olarak çıkıyor. Amacımız çiftçinin verimi arttırmaktır. Çiftçimizin işlerini kolaylaştırarak verimi artırıp rekoltesini, kazancını yükseltecek traktör ve ekipmanlar sunuyoruz. Düzenlediğimiz aktiviteyle çiftçilerimizin ekipmanları bizzat tarlada kullanmasını, tatbik ederek ekipmanların özelliğini görmesini istedik. Çiftçimizin bu yıl ki hasıla beklentisi çok yüksek. Çiftçilerimiz için iyi bir yıl olursa hiç şüphesiz TürkTraktör içinde iyi bir yıl olacak. Bugün Kars’ta teknolojiyi çiftçilerimizle buluşturduk. TürkTraktör tarla günlerini Kars’tan başlattık. Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum’u çok önemsiyoruz. Buralar hayvancılığın Türkiye’de merkezi membasıdır. Bu bölgenin tarımsal potansiyeli yüksek olduğu için, teknolojiyi geliştirmeye daha çok ihtiyacı olduğu için buradan başladık. Yılsonuna kadar bin 250 adet tarla günleri düzenlemeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.
Daha sonra “TürkTraktör Tarla Günleri” etkinliği kapsamında satışı gerçekleştirilen traktörlerin anahtarını TürkTraktör satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, çiftçilere vererek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.