Kahramanmaraş’ta 1984’te elektrik üretimine başlayan Afşin-Elbistan A Termik Santrali, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından modernize edilirken, enerji üretim merkezlerindeki istihdam seferberliği kapsamında santrale 285 işçi alınacak.

Santralde incelemelerde bulunan EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Murat Zekeriya Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın talimatı doğrultusunda Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne en kısa sürede personel alımı yapacaklarını söyledi. Aydın “İlk etapta acil gördüğümüz 285 kadar personeli istihdam etme imkanımız olacak. İhtiyaçlarımız doğrultusunda da zaman zaman işçi alımlarımız olacaktır. Santrallerimizi bu şekliyle ayağa kaldırmış olacağız” dedi.

REHABİLİTE EDİLECEK

Santralin rehabilite edileceğini söyleyen Aydın “Sonuçta bizim bu santrali rehabilite etmemiz ve ekonomiye kazandırmamız lazım. Bunu da uygun maliyetlerle yapmamız gerekiyor. Teknik manada buranın rehabilite edilmesiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok” diye konuştu.

ENERJİ MERKEZİ OLACAĞIZ

Santrallerin hem ülke ekonomisine enerji üretimi ile katkı sağlaması hem de bölgedeki istihdamı artırması anlamında önemli olduğunu söyleyen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, santrallerin, zaman içinde modernize edilmesiyle ülkenin ciddi anlamda enerji merkezlerinden biri olacağını ifade etti. Akkoyun “Santral için her türlü desteği sunmaya hazırız” dedi. 

Kaynak:Haber7