Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü yılı törenleri için geçen 24-25 Nisan tarihlerinde kente gelen İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, kendisine ve eşine gösterilen misafirperverlik nedeniyle Vali Ahmet Çınar ile Çanakkale halkına teşekkürlerini ileten bir mektup gönderdi.
İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins'in Vali Ahmet Çınar'a hem İngilizce, hem de Türkçe olarak gönderdiği mektup, Çanakkale Valiliği tarafından basınla paylaşıldı. İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins mektubuna, "1915 Savaşlarının 100'üncü yılını anmak amacıyla yakın zamanda ilinize yapmış olduğumuz ziyarette eşim Sabina ve şahsıma göstermiş olduğunuz sıcak karşılama ve misafirperverlik için size ve Çanakkale halkına teşekkür etmeliyim" diyerek başladı.
Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı törenlerinin Çanakkale'ye çok büyük miktarda iş yükü getirdiğinin bilincinde olduğunu ifade eden Higgins, polis ve güvenlik personelinin tüm katılımcılara yardım etme hususunda mükemmel iş ortaya çıkardıkları için de takdirlerini ifade etti. Higgins mektubuna şöyle devam etti:
"Biz aynı zamanda anma töreleri için gelen bu kadar büyük heyetlerden rahatsız edilen Çanakkalelilerin sabır ve hoşgörüşüsünü de takdir ediyoruz. Çanakkale bölgesini görme fırsatını elde ettiğim için büyük keyif aldım ve Çanakkale'nin doğal güzelliklerini çok takdir ettim. Böyle güzel bir coğrafyanın 100 yıl önce korkunç olayların sahnesi olduğuna inanmak neredeyse imkansız. Commonwealth Savaş Mezarlıkları Komisyonu'nun ve anıtlar ile mezarlıkların korunmasından sorumlu diğer kuruluşların çalışmalarına sürekli mükemmel destek veren Çanakkale vilayetine de takdirlerimi ifade etmem gerekiyor."

FOTOĞRAFLI