Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye’nin bale yıldızlarını Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. Dünya Dans Günü’nde ‘Bale Yıldızları Gecesi’nde Mersin’de aynı sahnede buluşacak yıldız bale dansçıları, şölen havasında bir gösteri sunacak.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘Bale Yıldızları Gecesi’ adıyla gerçekleştirilecek gösteriyle Türkiye’nin bale yıldızları Mersin’e gelecek. MDOB, Türkiye’nin yıldız bale dansçılarını 29 Nisan Dünya Dans Günü dolayısıyla 29 Nisan 2015 Çarşamba akşamı Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde Mersinli sanatseverlerle buluşturacak. Dünyaca ünlü bale eserlerinin sergileneceği ve MDOB Başkoreografı Serbülent Biçer’in düzenleyeceği etkinlikte, Türkiye’nin yıldız bale sanatçılarından Ş. Boğaçhan Bozcaada, Ana Gorgiashvili, David Kozashvili, Nazmiye Kozashvili, Ilgaz Erdağ (Samsun DOB), Arkın Zirek, Deniz Kılıç, İlke Kodal, Erhan Güzel (İstanbul DOB), Murat Özdemir (Antalya DOB), Kıvanç Ekin, Aslı Çilek (İzmir DOB), B. Serkan Cebeci, Irakli Bakhtadze, Beatrice Parma, Büşra Ay ve Ender Üçdemir (Mersin DOB) sahneye çıkacak. Bale sanatçıları, ünlü koreografların eserleri olan Spartaküs, Şehrazat, Kurban, Bach Oryantal, Diana, Kösem Sultan ve Notre Dame’ın Kamburu eserlerinden örnekler sunacak.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin yıldız dansçılarını ve birbirinden önemli koreografların eserlerini, Dünya Dans Günü vesilesiyle Mersinli sanatseverler için aynı sahnede buluşturuyoruz. Bilet sıkıntısı yaşamak istemeyen sanatseverlerin, görsel ve işitsel bir şölene dönüşecek olan bu etkinliğe şimdiden yerlerini ayırtmalarını tavsiye ederiz” dedi.