Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen ’2015 Yılı Odun Dışı Ürün ve Hizmetler’ (ODÜH) eğitim seminerlerinin ilki Tarsus ilçesinde, Mersin ve Erdemli Orman İşletme Müdürlüklerini kapsayacak şekilde yapıldı.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, ODÜH Şube Müdürü Gökhan Şener, ODÜ Başmühendisliğinden Yunuz Agkuş, ATM şefleri ve orman muhafaza memurları olmak üzere 35 katılımcının bulunduğu eğitimde, mesire yerleri, bal ormanları, ODÜ üretimi ve satışı konuları, ilgili mevzuat ve uygulamada dikkat edilmesi gereken konular ele alındı.
Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Baca, "Odun dışı ürün ve hizmetler son dönemlerde daha çok önem arz etmektedir. Teşkilat olarak, ormanlarımızın fonksiyonları ve içerdiği unsurlar konusunda daha önceden gelen, sadece odun üretimi mantığını değiştirdik. Bugün ormanlarımızdaki biyoçeşitliliğin ekosistem bütünlüğü için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. ODÜH Şube Müdürlüğümüz ve Başmühendisliğimiz gayretli çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılan çalışmalar neticesinde, ODÜH konusunda önemli gelişmeler kaydettik. Ancak bu da yeterli değildir. ODÜ her geçen gün daha da sahiplenmeli ve özellikle muhafaza memurlarımızın daha ilgili ve dikkatli olmasını istiyoruz. Diğer bir konu ise mesire yerleri. Bu konuda da sizlerden özverili çalışmalar bekliyoruz. Mesire yerlerini sürekli ziyaret edecek ve denetimde bulunacaksınız. Kurum vitrinimiz olan mesire yerlerinde temizlik ve verilen hizmetin kalitesini özellikle takip edeceksiniz. Eğitimin faydalı olmasını temenni ediyorum" dedi.
ODÜH Şube Müdürü Gökhan Şener ise mesire yerleri, bal ormanları ve ODÜ konularını kapsayan sunum gerçekleştirdi. Eğitim karşılıklı soru cevap şeklinde değerlendirmelerin ardından sona erdi.