IHAAW170226-YRL/18-02-2015


- KAVCIOĞLU: “BAYBURT’LA İLGİLİ HAYALLERİMİN ALTYAPISI VAR“

(FOTOĞRAFLI)

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Bayburt Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, 2015 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.
Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Bayburt Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, 2015 Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.
Teşkilat mensuplarının yoğun katımıyla parti binasında gerçekleşen aday adayı tanıtım toplantısında konuşan Şahap Kavcıoğlu, "Bu şehirle ilgili hayallerim var. Bu hayallerimin altyapısı var. Bu hayallerimin sizlerle birlikte, sizlerin desteğiyle gerçekleştirmek için söz veriyorum. Söylediğim gibi bu ülkeyi, dünyayı yöneten Bayburtlular’ın bu şehri daha iyi bir şekilde yöneterek bu ülkenin bir parçası olarak en iyi noktada tutacağını çok iyi biliyorum. Bunu sizin desteklerinizle yapabileceğime olan güvenimi sizlerle paylaşıyorum." dedi.
Bayburt’ta Haziran ayında yapılacak seçimlerde AK Parti’nin 2 milletvekilliğini de kazanacağını söyleyen Kavcıoğlu, şu açıklamayı yaptı: "Bugün burada tekrar aday adaylığı için bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ve böyle bir kalabalıkla bana gösterdiğiniz teveccühe de ayrıca teşekkür ederim. İnşallah bu şehri sizlerle birlikte olması gereken noktaya taşımak için yoğun bir çalışma içine girerek 2-0 net bir korla genel seçimleri atlatıp Bayburt’umuzun adına yakışır bir şekilde temsil ederiz. Çünkü artık çıta çok yüksek bütün seçimlerde Bayburt gündemde. O çıtayı aşağı indirmeden daha da yukarılarda net bir şekilde ben kendi adıma sizlere söz veriyorum."
"BAYBURT’UN SORUNLARINI DA, İHTİYAÇLARINI DA BİLİYORUM"
"Biliyorsunuz benim geçmiş iki dönemde de aday adaylığım söz konusu oldu. Bu süreç içerisinde hem mesleki hem akademik hem de sivil toplum kuruluşlarındaki görevimi daha artırarak sürdürmeye ve Bayburt’umuza elimden geldiği kadar hizmet etmeye siz değerli hemşehrilerimle hep birlikte olmaya çalıştım. Bayburt’un sorunlarını da biliyorum, ihtiyaçlarını da biliyorum, insanlarını da tanıyorum. Çözümlerini de biliyorum. Dolayısıyla hayatımın her noktasında birlikte olduğum bu insanlara hayatımın bu noktasından sonra da müsaade edildiği zaman izin verdiğiniz zaman en iyi şekilde hizmet edeceğime ve bu sorunları aşacağımıza ve Bayburt’un ismini olması gereken yerde olması gereken noktaya taşıyacağıma söz veriyorum."
"TÜRKİYE’Yİ YÖNETEN İNSANLARIN BAYBURT’U YÖNETMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
"Bayburtlular’ın bana verdiği güvenle sorunların çözümü için söz veriyorum. Bayburt için kurduğumuz hayallerin gerçekleşmemesi için hiç bir neden yok. Bu benim kişisel olarak önem verdiğim bir şey. Bayburt’un insanına baktığınız zaman Türkiye’nin geldiği noktada bugün Türkiye’yi yöneten insanlar olarak biz bu şehri de en iyi şekilde yönetebileceğimizi düşünüyorum. Bugün Bayburt’un sıkıntıları var, çözüm noktasında sıkıntılar var ama dediğim bürokrasiye baktığımız zaman Türkiye’nin önemli noktalarında değerli insanlar var. Hatta bu ülkenin en başındaki insanın, liderimizin Bayburt’a olan sevgisinden dolayı dediği ’Ben bu şehrin ikinci vekiliyim’ ifadesi bizim için büyük bir gurur ve onur kaynağı. Dolayısıyla özellikle diyorum Türkiye’yi dünyayı yöneten insanların Bayburt’u yönetmemesi mümkün değil. İşte ben buna talibim."
"SORUNLARININ KONUŞULMADIĞI BİR YER HALİNE GETİRMEYİ VAAD EDİYORUM"
"Ülkemizi yönetirken nasıl en iyi noktalara taşıdıysak Bayburt’u da bu ülkenin en iyi bir noktasına taşıyarak bir daha Bayburt’un sorunlarının konuşulmadığı bir yer haline getirmeyi vaad ediyorum. Özet olarak bu şehirle ilgili hayallerim var. Bu hayallerimin altyapısı var. Bu hayallerimin sizlerle birlikte sizlerin desteğiyle gerçekleştirmek için söz veriyorum. Söylediğim gibi bu ülkeyi dünyayı yöneten Bayburtlular’ın bu şehri daha iyi bir şekilde yöneterek bu ülkenin bir parçası olarak en iyi noktada tutacağını çok iyi biliyorum. Bunu sizin desteklerinizle yapabileceğime olan güvenimi sizlerle paylaşıyorum."
Kavcıoğlu, özgeçmişinden bahsettiği konuşmasını şöyle tamamladı: "Mesleki kariyerim: 1991 yılında Esbank T.A.Ş’ de Müfettiş Yardımcısı olarak başladığım görevimi aynı bankada Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak sürdürdüm. 1999-2003 yılları arası çeşitli özel bankalarda çalıştıktan sonra 2003 yılında T.Halk Bankası A.Ş.’de Bölge Koordinatörü olarak göreve başladım. Aynı Bankada 2005 yılından itibaren üstlendiğim Genel Müdür Yardımcılığı görevimi halen devam ettirmekle birlikte bu süreç içerisinde, Halk Leasing A.Ş., Halk Yatırım A.Ş., Halk Faktoring A.Ş. ve Halk Emeklilik A.Ş. gibi bir çok iştirakte Yönetim Kurulu Üyesi veya Başkan Vekili olarak görev aldım.
Akademik kariyerim: 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme Bölümünden mezun oldum. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsü’nü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, 1988 yılında İngiltere’ye giderek Hasting Collega’ta İşletmecilik üzerine eğitim gördüm. 1990 yılında Türkiye’ye dönünce Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde başladığım Yüksek Lisansımı 1993 yılında, Doktoramı da 2002 yılında tamamladım. Daha sonra akademik çalışmalarımı devam ettirerek 2014 yılında da “Makro İktisat” alanında Doçent ünvanını aldım. Hem iş hayatı, hem de Akademik hayatımı birlikte devam ettirdiğim bu süre içerisinde “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi, Çözüm Yolları ve Takibi” ve “Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı yayınlanmış iki kitabım, çok sayıda makale ve yazım bulunmaktadır.
Sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerim: Üniversite yıllarında çeşitli kültür ve hemşeri derneklerinde çalışmalar yaptım. 1992 yılında Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü mezunlar derneğini kurarak, iki yıl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. 1998 yılında Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcılığına seçildim. Yine aynı yıl Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı üyesi, 2002 yılında da aynı Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi oldum. 2005 yılında Başkanı seçildiğim Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nın halen üç dönemdir Başkanlık görevini devam ettirmekteyim. Aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü kongre üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği kurucu üyesiyim.
Siayasi kariyerim: Siyasete üniversite yıllarında çeşitli kültürel faaliyetlerle ve öğrenci temsilciliğiyle başladım. Aktif olarak 2007 ve 2011 yıllarındaki genel seçimlerde AK Parti Bayburt Milletvekili aday adayı oldum. İki dönemde de yapılan teşkilat yoklamalarında başarılı olmama rağmen aday olamadım. Özellikle 2011 yılında tüm şehrin ve teşkilatın destekleri net bir şekilde hem anketlerde hem de temayül yoklamalarında tezahür etmesine rağmen adaylık nasip olmadı. 2011 yılında 527 delegenin oy kullandığı teşkilat yoklamasında, kullanılan oyların 207’sini alarak birinci oldum. Sırasıyla, ikinci olan aday 93, üçüncü olan aday ise 60 oy aldılar. 2011 yılından sonra hem sivil toplum kuruluşlarındaki, hem bürokrasideki, hem de üniversitedeki çalışmalarıma devam ettim. Bu zaman zarfında partimin başarısı için daha fazla katkı sağladığımı düşünerek, önümüzdeki dönemde de ‘’Yeni Türkiye” vizyonu ve “2023 hedefi” nin gerçekleşmesine katkıda bulunmak için aktif siyasi hayatta yer almayı ve partime daha fazla hizmet vermeyi hedefliyorum. Bu amacım doğrultusunda, 2015 yılı Genel seçimlerinde de AK parti Bayburt Milletvekili aday adaylığına müracaat etmiş bulunuyorum."
Konuşmasının ardından aday başvuru formunu teslim eden Kavcıoğlu’na, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal da başarılar diledi.
(YY-AT-Y)

18.02.2015 17:03:59 TSI
NNNN