Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı projeleri yurt dışından ve şehir dışından gelen heyetlerde dahil 41 bin 815 kişi gezdi.
Şahinbey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tanıtım ve Gezi Koordinatörlüğü’nün vatandaşlara yönelik ücretsiz olarak yaptığı ilçe gezisine 1,5 yılda 41 bin 815 kişi katıldı. 40 ve 60 kişilik gruplar oluşturarak Şahinbey Belediyesi’nden randevu alan ziyaretçiler belediyenin tahsis ettiği otobüslerle; Yeşilvadi, Mavikent, Şehreküstü Konakları, Şahinbey Sanayi Sitesi, Çamlıca Konutları, Kentsel Dönüşüm Alanları, Evlilik Okulu, İslam Bilim Tarihi Müzesi gibi projeleri gezerek yerinde inceleme fırsatı buldu.
“DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ GÖRDÜK”
Yurt dışından ve şehir dışından gelen misafirlerinde bulunduğu vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı gezi programı ile ilçede yapılan yenilikleri ve yaşanan değişimi kendi gözleriyle görme imkanı bulduklarını söylediler. Vatandaşlar, “Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları zaten biliyorduk. Belediyemizin yaptığı bu gezi programı ile çalışmaları yerinde görme şansı bulduk. Bunun yanı sıra bizim de bilmediğimiz birçok tarihi mekanı ve sosyal alanı bu gezilerle öğrendik. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
"GEZİLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Başkan Mehmet Tahmazoğluda gezilere katılanların hem kenti yakından tanıdığını hem de Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı işleri yerinde görme fırsatı bulduklarını ifade etti. Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemiz Türkiye’nin en büyük 3 merkez ilçesi arasında. Burada yaptığımız hizmetler bütün Türkiye hatta başka ülkeler tarafından da yakından izlenmekte. Düzenlediğimiz gezi programları ile yaptığımız çalışmaları, ilçenin tarihi ve kültürel güzelliklerini vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. İnsanlar bir araya gelerek belediyemizi arıyor ve otobüs gezi isteğinde bulunuyor. Bizde otobüslerimizle vatandaşlarımızı alarak Şahinbey’i gezdiriyoruz. Gaziantepli olmalarına rağmen daha önce hiç görmedikleri yerleri gördüklerini söyleyenler oluyor. Gezilerimiz vatandaşlarımız için kültürel bir etkinlik de oluyor. 2015 yılı boyunca da bu gezilere devam edeceğiz” diye konuştu.