Fatih Projesi kapsamında Türkiye’de 81 ilde olduğu gibi Trabzon’da da eş zamanlı olarak öğrencilere tablet dağıtımı yapıldı.
Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtım törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Öz, “Liseler Arası Futbol Şampiyonasında Dünya 1.si olarak bize gurur yaşatan Erdoğdu Anadolu Lisesi Futbol Takımını bir kez daha kutluyorum. Bu törenin burada yapılmasını çok anlamlı buluyorum” dedi.
“Bugün devletimizin dev projelerinden olan Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiyi geliştirme ve fırsat eşitliğini sağlama konusunda önemli bir adımı daha atıyoruz” diyen Vali Öz, “Bu proje çok kapsamlı ve dünya ölçeğinde bir projedir. Bu projenin arka planında içeriği ile devasa bir çalışma var. Bu proje sayesinde merkezi okullarımızdan en ücra köşelerdeki okullara kadar oluşturulan internet imkanı ile artık bilgiye ulaşmada fırsat eşitliği sağlanmıştır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki bir öğrenci ile en ücra köşedeki okulun öğrencisi bilgiyi aynı anda elde edebiliyor. Bu proje uzun soluklu bir çalışmanın sonucudur. İlimizde okullarımızın büyük çoğunluğunda altyapıyı tamamladık. Bugüne kadar yaklaşık 9 bin 300 tablet dağıttık. Bugün ise bin 824 adet tableti daha öğrencilerimize dağıtıyoruz. Önümüzdeki süreçte önce lise ve daha sonra da diğer okullarımızda tablet dağıtımı yaparak bu sayıyı 22 binlere ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, Fatih Projesi’nin geleceğin teminatı olan gençlerin en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlayacağını belirterek, “Bilgi ve teknoloji çağında bizi en iyi şekilde temsil edecek olan geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetişmelerine büyük katkılar sağlayacak. Bugün burada dağıtılan tabletlerin önemi çok büyüktür. Ancak öğrencilerimizden isteğimiz tabletlerin yanında kitaplardan da yararlanmalarıdır” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da il genelinde bu yıl sonuna kadar 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yaklaşık 13 bin adet tablet bilgisayar dağıtımının yapılacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.