Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Palandöken Fotoğraf Sanatı Derneği (PAFSAD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yıldıran Yıldırım, Türk Telekom Doğu-I Bölge Müdürlüğü yöneticilerine Fotoğraf sanatı ile ilgi seminer verdi.
Seminer kapsamında; Prof. Dr. Yıldırım, fotoğraf çekimi ile ilgi tecrübelerini paylaşarak; fotoğrafçılıktaki temel öğeler, diyafram, enstantane, iso , beyaz dengesi, netlik, ışık ölçümü, histogram, flaş kullanımı konularında bilgi verdi.
Türk Telekom Doğu-I Bölge Müdürü Timur Sevim konu hakkında; yaptığı açıklamada, “Fotoğrafçılık; hikayesi, yaratıcılığı, bütünlüğü olan bir sanat. Gözünüz neyi görürse görsün önemli olan ne algıladığınızdır. Fotoğrafçılık perspektif, parça-bütün ilişkisi, şekil-zemin ilişkisi, renk algılaması, büyüklük algılaması gibi özelliklerinizi geliştiren ve algı düzeyinizi artıran bir sanat. Fotoğraf çekmek hayatı daha yakından tanımanıza, ayrıntıları keşfetmenize ve fark etmediğiniz güzellikleri görmenize imkan veriyor. Daha mutlu, sevecen ve yaşamdan keyif alan bireyler olmanıza vesile oluyor. Bu vesileyle bu değerli bilgileri bizlerle paylaşan Prof. Dr. Yıldıran Yıldırım hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi