Bodrum’da yaşayan Ahmet Ç., 48 BY 140 plakalı otomobilini geçen 11 Haziran’da boyanması için Konacık Sanayi Sitesi’ndeki boya-kaporta atölyesine bıraktı. Bugün otomobilini almaya giden Ahmet Ç., burada boya ustası Mustafa Kale ile tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine sinirlenen Aahmet Ç., otomobilini de kendini de yakacağını söyleyip, işyerinden ayrıldı. Bir süre sonra elinde bir bidon benzin ile dönen Ahmet Ç., otomobiline ve üzerine boşaltıp, bağırmaya başladı. Çevredeki esnaf, telaşla durumu polis, itfaiye ve 112 Acil Servis’e bildirdi. Esnaf, bir yandan da Ahmet Ç.’yi ikna etmeye çalıştı. Ancak, Ahmet Ç., yanına kimseyi yaklaştırmayıp, direndi. Ancak, buna rağmen esnaf, Ahmet Ç.’nin kendini ateşe verme ihtimali üzerine ellerinde yangın tüpleriyle beklemeye başladı. Ahmet Ç.’nin bir anlık dalgınlığından yaralanan esnaf, yangın tüpleriyle üzerine köpük sıkıp, etkisiz hale getirdi. Elindeki, benzin bidonu alındı. Ancak, bu sırada gelen polisleri farkeden Ahmet Ç., bu defa kendini işyerinin tuvaletine kilitledi. Polis, 45 dakikalık çaba sonucu Ahmet Ç.’yi tuvaletten çıkmaya ikna etti. Ahmet Ç., gözaltına alınıp, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polisin ifadesine başvurduğu oto boyacısı Mustafa Kale, "Ahmet Ç., otomobilini boyanması için üç gün önce bize bıraktı. Bugün de boyanan otomobilini gelip, aldı. Ancak, fren sistemindeki mekanik arızanın neden yapılmadığını, sorup benimle tartışmaya başladı. Ben de kendisine boya ve kaportacı olduğumuzu mekanik arızadan sorumlu olmadığımızı işin başında söylemiştim. Ancak, buna rağmen otomobiliin mekanik arızanın giderilmemesine tepki gösterip, çılgına dönüp, uzaklaştı. Daha sonra elinde benzin bidonu ile dönünce biz de şoke olduk" dedi. Kale, Ahmet Ç.’den şikayetçi olmadı.

Ahmet Ç.’ye yangın tüpüyle müdahale ederek, kendisini ateşe vermesine engel olan oto tamircisi Sinan Yetişoğlu, "Elinde bidonla ’Otomobilimi ve kendimi yakacağım’ diye bağıran kişiyi görünce hepimiz çok korktuk. Çünkü etraf, otomobil doluydu. Olası bir durumda, alevler, diğer işyerlerine de sıçrayabilirdi. Bu nedenle hemen yangın tüplerini alıp, ikna etmeye çalıştık. Ancak, üzerine ve otomobiline benzin döktüğünde müdahale etmek zorunda kaldık" dedi. Ahmet Ç.’nin ise polisteki ifadesinde, istediği işlerin yapılmaması üzerine sinirlenip, kendini kaybettiğini söylediği öğrenildi.

Ahmet Ç.’nin üzerine benzin döktüğü otomobili ise çekici yardımıyla Sanayi Sitesi’nden alınarak yediemin otoparkına çekildi.

Kaynak:Hürriyet