KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde belediye tarafından yeraltı çöp konteyner sistemi kuruldu.

Belediye Başkanı Engin Uzuner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pilot olarak seçilen Aşağıhatıpbağı Mahallesi'ne iki farklı noktaya yer altı çöp konteyner sistemi kurduklarını söyledi.

Yeraltı konteynerlerini nüfusun yoğun olduğu mahallelerde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Uzuner, "Kaldırımlarda yer işgal eden çöp konteynerlerini yeraltına indiriyoruz. Başlangıç olarak iki farklı noktaya 2'şer yeraltı çöp konteynerleri yerleştirdik. Konteynerlerin her biri bin 100 litre kapasiteye sahip. Vatandaşlar, zeminde bulunan pedala basarak çöp konteyner kapağını açacak ve çöpünü atacak" dedi.

Uzuner, İnebolu'nun tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle turistik bir ilçe olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Turizm sezonu yaklaşırken ilçemizde görüntü kirliliğini önlemek ve halkımıza daha temiz bir çevre sunmayı amaçlıyoruz. Yeraltı konteynerleri sayesinde, çöp poşetlerinin etrafa dağılması ya da yayılması gibi kötü görüntülerle karşılaşılmayacağı gibi çevre sağlığı açısından da hijyenik bir ortam sağlanmış olacak. Aynı zamanda çöplerin toplanması da daha kolay olacak. Bölgemizde olmayan bir yeniliği ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."