AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait, İzmir’de Avrupa Birliği Bakanlığı Ofisi’nin açılacağı müjdesini verdi.
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir’in 1509 Avrupa Birliği (AB) projesi ve toplam 60 milyon Avro kaynak aktarımı ile ilk sıralarda yer aldığını ve AB eğitiminde Türkiye genelinde ikinci sırada yer aldığını söyledi.
AÇILIŞ AB BAKANI BOZKIR’DAN
Sait, İzmir’in bu başarısının valilik bünyesinde oluşturulan AB ofisinin çalışmalarından kaynaklandığını, İzmir valiliği AB ofisinin diğer illere de eğitim verdiğini ve örnek olduğunu ifade etti. Sait, AB Bakanlık ofisinin 19 Şubat Perşembe günü hizmete gireceğini, açılışın da AB Bakanı Volkan Bozkır tarafından yapılacağını söyledi.
BÜYÜKŞEHİR’E AB GÖNDERMESİ
19 Şubat Perşembe günü AB Bakanı Volkan Bozkır’ın katılımıyla İzmir’deki STK’lara önemli açıklamalar yapacaklarını belirten Sait, şunları söyledi: “Perşembe günü iki önemli AB projesinin tanıtımı yapılacak. Birincisi meslek, okul, yetişkin, yüksek öğretim ve gençliğe yönelik eğitim çalışmaları. Bunun adı Erasmus Plus Projesi. AB Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans tarafından takip edilen projenin toplam bütçesi 2014-2020 yılları arasında 900 milyon Avro. İkinci proje ise belediyelere, üniversitelere ve özel sektöre yönelik AR-GE ve inovasyon konularında desteği amaçlayan ve 33 ülkeyi kapsayan 70 milyar avroluk dev bir proje. Bu proje kapsamında da enerji, kimya ve metro raylı sistem ulaşımları için düşünülmüş. Bu projenin ismi Ufuk 2020. Projemiz aynı zamanda TÜBİTAK tarafından takip edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi umarım ulaşım konusunda birkaç uzmanını Perşembe günü bu eğitime gönderir de metro hususunda destek almaya çalışır. Zira bu konuda ciddi bir yardıma ihtiyaç var.”
EN GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Perşembe günü İzmir’de yapılacak AB toplantısına şu ana kadar İzmir’de faaliyette olan 1600 STK temsilcisinin katılmak istediğini söyleyen Sait, bu sayının iki bin olmasını bekliyoruz, böylece İzmir’de dernekler bünyesinde yapılacak en geniş katılımlı toplantı olacak” dedi. Sait, AB’nin Türkiye’deki STK’lar için 186 milyon Avro ayırdığını belirtti.
“HÜKÜMETİN İZMİR’E OLAN DESTEĞİ ÖNEMLİ”
AK Parti Hükümeti’nin İzmir’e büyük önem verdiğini anlatan Sait, sözlerini şöyle noktaladı: ”İzmir’e Dışişleri Bakanlığı ofisi açılmıştı. Yurt dışındaki Türkler için başkanlığımızın bir ofisi faaliyette. AB Bakanlığı ofisini Perşembe inşallah hizmete açacağız. Önümüzdeki günlerde Başbakanlık Ofisi de açılacak. Tüm bunlar hükümetin İzmir’e verdiği önemin göstergeleridir.”