SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından “İş Ahlakı ve Etiksel Davranış İlkeleri” konulu seminer düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminere çevre illerdeki belediye çalışanları ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı ve Mustafa Yurt, belediye daire başkanları, şube müdürleri katıldı.

Seminerde konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Salih Güney, iş ahlakı ve etiksel davranış ilkeleri konusunda bilgiler verdi. 

İş hayatı içinde çalışanların aklından bir süre düşünce geçtiğine işaret eden Güney, "Kafanızın içinden neler geçiyor tek kaldığınızda kimin ayağını kaydırıyorsunuz, kimi görevinden alıyorsunuz, kafanızın içinden başka neler geçiyor onları bir duysalar var ya siz burada kalamazsınız, ben de kalamam. Ancak toplum içine girdiğimiz zaman toplumun değerleriyle, inançlarıyla, biz bir araya geldiğimizde bunların hepsi unutulur, namuslu insanlar oluruz. Ama tabi ailemizin bize verdiği değerler, toplumumuzun bize verdiği değerler, inançlarımız, diğer yargılarımız bizleri ne yapar? Toplumun bir üyesi yapar. Ama ihtirasta iseniz, ihtiras kontrol dışıdır. Öyle bir ihtirasın varsa o mesleğe, o makama gelmek için her türlü şeyi yaparsanız” dedi.