Samsun Barosu'nda bu hafta sonu yapılması planlanan Samsun Barosu seçimli olağan genel kurulu koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ertelendi.

RESMİ AÇIKLAMA

Samsun Barosu resmi internet sitesinden yapılan duyuruda "10-11 Ekim tarihinde yapılacak olan Samsun Barosu seçimli genel kurulu, Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 02.10.2020 tarihli 118 sayılı kararı ile 01.12.2020 tarihine kadar yapılmamasına ve ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir" 

TBB "HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR"

Türk Baroları Birliği Yönetim Kurulu resmi hesabında yapılan açıklamada, genel kurulun ertelenmesinin hukuka aykırı olduğu belirtilerek, "Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklik sonucu baro genel kurullarının iki yılda bir ekim ayında, Türkiye Barolar Birliğinin olağan genel kurulunun dört yılda bir Aralık ayında yapılması yasal zorunluluk haline getirilmiştir.Bu yasal zorunluluk doğrultusunda barolarımız genel kurul hazırlıklarını tamamlamıştır. İçişleri Bakanlığının 2 Ekim 2020 tarihli genelgesiyle genel kurulların 01.12.2020 tarihine kadar ertelendiği duyurulmuştur. İçişleri Bakanlığının Genelgesi, normlar hiyerarşisinde yasaların üstünde olamaz. Baro genel kurullarının ne zaman yapılacağı açık ve net şekilde kanunla düzenlenmiş olup, kanunla düzenlenen bu konunun, genelge ile iptalinin hukuka uygun olmadığını, bu genelgeye dayalı yapılan ertelemenin yargının kurucu unsuru olan savunmaya yürütmenin açık müdahalesi olarak gördüğümüzü belirtmek isteriz" denildi.