Hz.Hüseyin’in şehadetin yıl dönümünde Fatsalı Alevi ve Sünni vatandaşlar camisi, cemevi ve aşevi ile örnek olan Hz. Ali Camii Cemevi’nde Muharrem orucunu birlikte açtılar.

Muharrem Orucu iftarına Kaymakam Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Bnb.Salih Gödek, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İlçe Müftüsü Hüseyin Can, İl Genel Meclis Üyeleri Atıf Yüksel, Yaşar Ateşli ve Murat Can, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda alevi ve Sünni vatandaş katıldı.

İftar yemeğinin sonunda bir dua yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Can, duasının sonunda, “Kerbela gibi kötü ve kimsenin kabul etmediği günleri Allah bu millete bir daha göstermesin” dedi.

Fatsa Cemevi Derneği Başkanı İhsan Kartal ise davetlerine icabet eden herkese teşekkür ederek, “Ramazan ayı da bizim, Muharrem ayı da bizim, camide bizim cem evi de bizim birlik beraberliğimizi kimse bozamaz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Bekir Atmaca, benzeri iftarların Ordu ilinin birkaç tane ilçesinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Ordu ilimiz birlik beraberliğin sembolü oldu. Allah, birlik beraberliğimiz bozmasın” diye konuştu.

İş adamı Rahmi Yangın, Kerbela olaylarının üzücü bir gün olduğunu ifade ederek, “Allah böyle üzücü bir günü bir daha göstermesin” temennisinde bulundu.

İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel Muharrem orunun sadece Alevi vatandaşlar tarafından tutulmadığını vurgulayarak, “Sünni vatandaşlar da bu orucu tutuyor. Sünniler olarak bizlerde Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fatıma Tüz Zehra Derneği Başkanı Ali Rıza Güvenkaya, Muharrem ayında birçok sevindirici olayın yanında Hz.Hüseyin’in şehit edildiği 10 Muharrem gününün yas olarak bilindiğini belirterek, “Bu vesile ile alevi canlar olarak 12 gün Muharrem orucu tutarız. Bu orun her birini de bir matem içerisinde tutuyoruz. Bugün de Muharrem orucunu alevi ve Sünnilerle birlikte açıyoruz. Olayı bu tarafı sevindirici” açıklamasında bulundu.