Şehitkamil Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk defa düzenlediği uçurtma şenliğine binlerce çocuk ve vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Şehitkamil Belediyesi tarafından dağıtılan yaklaşık 3 bin uçurtma ile gökyüzü rengarenk olurken, şenliğe katılan Suriyeli çocuklar ilk defa uçurtma uçurtmanın mutluluğunu yaşadı.
Şehitkamil Belediyesi ve M1 Alışveriş Merkezi iş birliğince düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı uçurtma şenliğine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Etüt Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrenciler, Suriyeli çocuklar ve binlerce kişi katıldı. Şehitkamil Belediyesi tarafından çocuklara 3 bin adet uçurtma ve şapka dağıtıldı. Şenlik alanını gezerek, çocuklarla tek tek ilgilenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında uçurtma şenliğinin bu yıl ilkini düzenlediklerini belirterek, ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Başkan Fadıloğlu, “22 Nisan tarihinde yapmak istediğimiz uçurtma şenliğini, 29 Nisan tarihinde yapma imkanımız oldu. Tabi özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlama etkinlikleri çerçevesinde, birçok farklı program yapmıştık. Özellikle buradan M1 AVM Merkezine ben çok teşekkür etmek istiyorum. Onların katkısıyla gerçekleştirilen bu organizasyona sizlerin de katılma bizleri çok mutlu etti. Şehitkamil Belediyesi olarak bizim öncelikli hedefimiz eğitim. Siz gençlerin daha iyi yetişmesini sağlamak adına her türlü kademeye destek vermeye çalışıyoruz. Tabi amacımız sadece akademik eğitim değil, bunun yanı sıra sizlerin sosyal, kültürel faaliyetlerinin de bir noktaya getirilmesini sağlamaktır. Bu tür etkinlikleri çok değişik kuruluşlarla yapıyoruz, sivil toplum kuruluşlarıyla yapıyoruz. Bu konuda M1 AVM’de uçurtma şenliğiyle ilgili projeyi beraber hataya geçirmemizi istemişlerdi. Şuanda sizlerle birlikte uçurtma şenliğimizi yapıyoruz. Ben tekrar etkinliğimize katılan tüm velilerimize ve siz sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenlik alanında dolaşarak, çocuklarla birlikte uçurtma uçuran Başkan Fadıloğlu, çocukların sevincine ortak oldu. Çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmeyen Başkan Fadıloğlu, çocuklara uçurtma uçurmanın tekniklerini öğretti. Uçurtma şenliğine katılan Suriyeli çocuklar ise ilk defa uçurtma uçurmanın mutluluğunu yaşayarak, gönüllerince eğlendiler. Şehitkamil Belediyesi tarafından uçurtma şenliğine katılan çocuklar ise, mutlu bir gün geçirdiklerini belirterek, “Şehitkamil Belediyemiz tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinde hoş vakit geçiriyoruz. Burada Belediyemiz tarafından bizlere uçurtma dağıtıldı. Bizlerde bu uçurtmaları velilerimizin desteğiyle uçurmaya çalışıyoruz. Çok güzel bir gün geçiriyoruz. Bizlere böylesine güzel bir günü yaşatan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.