'FİRST LADY'LERE ÖZEL PROGRAM
Antalya'da pazar günü başlayacak G-20 zirvesi için artık tüm hazırlıklar tamamlandı. Zirveye katılacak liderleri iki görüşmeler, toplantılar ve çalışma yemekleriyle dolu yoğun bir gündem beklerken Türkiye'ye gelecek eşleri de bu sırada Antalya'yı gezme fırsatı bulacak.
G-20 Antalya Zirvesi'ne 7 ülkenin 'first ladysi’nin geleceği belirtilirken bu isimlerin kimler olduğu güvenlik gerekçesiyle açıklanmıyor. Ancak ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın konuklar arasında yer almayacağı biliniyor.
Liderlerin eşleri için hazırlanan programda Side Antik Kenti'yle başlayan Aspendos Antik Tiyatrosu ve Perge Antik Kenti'ni kapsayan bir tarih gezisi planlanıyor. Güvenlik için yapılacak son kontrollerle birlikte tarihi Kaleiçi'nin de gezi programına alınmasına karar verilebilecek. Lider eşleri ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Döşemealtı İlçesi'nde bulunan Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ne de bir ziyareti planlanıyor.
Liderlerin eşlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Antalya Valisi Mumammer Türker'in eşi Filiz Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ev sahipliği yapacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü liderler ve eşlerine akşam yemeği vereceği zirvede Türk kültürünün, sanatının, müziğinin en seçkin örnekleri, Türk müziğinden ebruya, dokuma sanatından minyatüre kadar çok farklı alanlarda birtakım hazırlıklar da yapıldı.
Hazırlıklar çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi de Antalya'nın geleneksel damak tadı reçellerden oluşan bir hediye paketi hazırladı. Kentin 101 yıllık markası Yenigün tarafından hazırlanan bu paketlerde patlıcan ve bergamot reçeli yer alıyor. Yenigün Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Alpagot, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel isteğiyle liderlere hediye edilmek üzere Türk lokumu da hazırladıklarını söyledi.
GÖZALTI NOKTALARI HAZIR
Antalya Valiliği her ne kadar zirve öncesi ve sonrası 18 Kasım'a kadar kentte her türlü protesto ve eyleme yasak getirse zirvenin resmen başlayacağı pazar günün kent merkezinde üç farklı saatte 3 eylem yapılacak.
Eylemlerin ilki Emek ve Demokrasi Güçleri'nin öncülüğünde saat 13.00'de Aydın Kanza Parkı'ndan başlayacak. Eylemciler, buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek.
İkinci eylem ise saat 13.30'da Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde Türkiye Gençlik Birliği üyelerince yapılacak. Saat 15.00'de ise Halkevi üyeleri, yine Aydın Kanza Parkı'nda Cumhuriyet Meydanı'na yürümeye çalışacak.
Eylemlerde olası kitlesel gözaltılarda kullanılacak 2 bin kişilik Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda da hazırlıklar tamamlandı. Spor salonun etrafı bariyerlerle çevrilirken burada görev alacak polisler de salonda konuşlandırıldı.
G-20 için olağanüstü güvenlik önlemlerini alındığı Antalya'da, zirvenin gerçekleşeceği Belek'te ise öngörülen güvenlik önlemlerinin hepsi uygulamaya alındı. Belek Kavşağı'ndan zirvenin yapılacağı oteller bölgesine ulaşım sivil araçlara tamamen kapatıldı. Bölge kilometrelerce uzanan bariyerle tamamen arındırılmış alan haline getirildi.

FOTOĞRAFLI