Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) tarafından düzenlenen mendil kapmaca ve seksek grup maçları, Ürgüp ilçesinde sona erdi.
Ürgüp Spor Salonunda 16 takımın katılımı ile gerçekleştirilen turnuva bu yıl, görev yaptığı okula giderken içerisinde bulunduğu servis aracının kaza yapması sonucu hayatını kaybeden Şehit Öğretmen Halime Eryılmaz’ın adı verildi.
Turnuva sonunda, Türkan Diker İlkokulu birinci, Hanife Memiş Aksoy İlkokulu ikinci, Mazı İlkokulu üçüncü oldu.
Finale kalan takımlar, Mayıs ayında Göreme’de yapılacak olan İç Anadolu Bölge Turnuvasına katılacak.
Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı; turnuvada finale kalan öğrencileri tebrik ederken, kaybettikleri için ağlayan öğrencileri teselli etti. Kaymakam Balcı: “Çocukluğumuzun oyunu olan seksek ve mendil kapmacanın tekrar gündeme getirilmesi ve bunun için Türkiye genelinde müsabakalar yapılmasından mutluluk duyuyorum. Turnuvalara katılan sporculara, antrenörlerine ve turnuvaları sorunsuz bir şekilde sonuçlandıran hakemlerime de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Turnuvada birinci olan sporculara madalyaları ve kupalarını İlçe Kaymakamı Alper Balcı verirken, ikinci olan takıma Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, üçüncülere ise madalyalarını Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir verdi.