FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında yaralanan 15 Temmuz gazileri, Ankara’da düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkarak hain darbe girişiminin başarısız olmasında kilit rol üstlenen 15 Temmuz gazileri, Ankara Çayyolu’ndaki bir piknik alanında düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. 15 Temmuz Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe yaklaşık bin gazi ve gazi yakını katıldı. Aileleriyle birlikte piknik alanına gelen gaziler, kahvaltı yapmalarının ardından gönüllerince eğlendi. Masa tenisi, dart ve langırt oynayan gaziler, birbirleriyle kaynaşma fırsatı yakaladı. Çocukların unutulmadığı etkinlikte, Osmanlı macunu, pamuk şeker ve dondurma ikram edildi.

15 Temmuz Derneği Başkanı Abdurrahman Tarık Şebik, yaptığı konuşmada 15 Temmuz gününün Türkiye için karanlık bir gün olduğunu belirterek, “Biz 16 Temmuz sabahı, 15 Temmuz sabahından daha güçlü bir şekilde kalktık. Bir olarak kalktık, beraber olarak kalktık. O gün İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeydim. Kısıklı’dan köprüye doğru yürürken işçisinden köylüsüne, patronundan çalışanına, 7’den 70’e dil, din, mezhep farkı gözetmeksizin herkes oradaydı. Hepimiz meydanlardaydık, vatanımıza kalkışılan bu işgal girişimine karşı bir olduk” diye konuştu.

“Şükürler olsun vatan, millet kurtuldu”

Genelkurmay Başkanlığı önünde dizinden yaralanan gazi Tacettin Evcil, “Güzel bir organizasyon olmuş. Bizim için değişik oldu, çocuklarımızla geldik. Cumhurbaşkanının çağrısıyla sokağa çıktık. Orada olmamız gerekirdi ve olduk. Şükürler olsun vatan, millet kurtuldu” ifadelerini kullandı.

Gazi Hüsnü Doygunbaş ise, organizasyonun kendileri için değişik olduğunu belirterek, diğer 15 Temmuz gazileri ile tanışma fırsatı yakaladıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktığını ifade eden Doygunbaş, darbeci askerler tarafından sıkılan kurşunlarla iki bacağından yaralandığını kaydetti.

“Mutlu bir pazar günü yaşıyoruz”

Darbeci askerlerle çıkan çatışma sırasında bacağından yaralandığını, asker elbiseli oldukları için darbecilerle çatışmadan önce konuşmaya çalıştıklarını anlatan gazi polis memuru Emin Bayar, darbeci askerlerin hiç konuşmadan silahla taramaya başladıklarını kaydetti. 15 Temmuz gazileriyle bir aile olduklarını ifade eden Bayar, “Biz aileyiz, hiç yabancı gibi değiliz. Çok güzel bir etkinlik, devletimiz bizi hiç yalnız bırakmıyor. Çocuklarımızla birlikte böyle bir etkinliğe katılmamız da çok güzel oldu. Ben istesem böyle bir yere gidemiyorum, bugün de nasip oldu. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Bize o günden beri hep sahip çıktı. Mutlu bir pazar günü yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un bir gün değil, her gün olduğunu vurgulayan gazi Enes Alacayaka, "15 Temmuz bir Çanakkale destanıdır, milletin zaferidir. Çanakkale destanını okuduğumuz kitaplardan öğrendik ama 15 Temmuz’u yaşayarak öğrenmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz’da çok vahim bir gece yaşadık ama o gece bizi birleştirdi. Cumhurbaşkanlığında bacağımdan yaralanarak gazi oldum. Gökten yağmur gibi yağan bir mermi vardı. Işıltılar vardı ama o gelen ışıklar insanları katlediyor, canından, kanından vuruyordu. En kötüsü de bizi vuran mermilerden daha çok canımızı acıtan o korkunç şey bizi yabancıların, bu vatanı sevmeyen insanlardan değil, bizim üniformamıza bürünmüş, bizim vergilerimizle alınmış teknolojilerle bizleri vuran hain zihniyetten gerçekten bu vatan çok çekti. Bundan sonra da bu vatan asla çekmeyecek, çektirmeyeceğiz” dedi.