Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Turizm Haftası etkinlerinde yaptığı konuşmada, Kırıkkale’nin turizm açısından önemli bir il haline geleceğini belirterek “İyi bir turizmci kesinlikle Kırıkkale’de ekmek yer” dedi.
15-22 Nisan tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler kutlandı. Etkinlikte konuşan bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale’nin hem turizm açısında hem de insanların rahat ve huzurlu bir ortam geçirmesi açısından önemli bir kent haline geleceğini söyledi.
Programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan Vekili Mutlu Erol Bakır, İl Emniyet Müdürü Hasan, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Okul Müdür ve Öğretmenleri ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
Vali Kolat, “İnşallah birkaç yıl içerisinde hızlı tren devreye girecek. 25 dakikada Ankara’dasınız, Ankaralı 25 dakikada burada. 43 tane ilin yolu Kırıkkale’den gelip geçiyor. Yani iyi bir turizmci kesinlikle Kırıkkale’de ekmek yer, bunu açıkça ifade edeyim. Herkes ona göre hazırlığını yapsın. Birçok yatırımlarımız var. Şu anda 2 milyar değerindeki yatırımlarımızın yapımı devam ediyor. Kırıkkale kabuk değiştiriyor, inşallah daha da değişecek. Hem turizm değerinden hem de insanımızın rahat ve huzurlu bir ortam geçirmesi açısından önemli bir kent haline gelecek” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er’de turizmin önemine değinerek, “Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağla özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan Uluslararası kültürel ve toplu iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür. Turizm dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında ülkemizin de dünya pazarındaki en rekabetçi üründür” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel türküler davetlilerin beğenisini kazandı. Tören, halk oyunları gösterisi, karma el sanatları ve resim sergisinin ardından son buldu.