23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da coşkuyla kutlanıyor.
Kuşadası’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları resmi törenleri saat 09.00’da Atatürk anıtı önünde başladı ve Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı anıta çelenk koydu. Ardından ise kutlamalara geçildi. Törende, Kaymakam Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Garnizon Komutanı Ferhat Arslan, vatandaşlar ile öğrencilerin bayramını kutladı. Bayram nedeniyle çeşitli okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra, Halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Oldukça coşkulu geçen Atatürk anıtı önündeki kutlamalara, ilçede bulunan yabancı halk oyunları ekipleri de katıldı.
MELİS BAŞKAN’A İLK ZİYARET UZAKTAN
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kuşadası Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Melis Yolcu arkadaşları Baran Çapik, Selen Yılmaz ile birlikte tebrikleri kabul etti. Küçük Başkanın ilk misafirleri Ukrayna, Kazakistan ve Azerbaycan’dan gelen çocuk heyetleri oldu. Gelen heyetlerdeki çocuklara 23 Nisan bayramı ile üstlendiği sembolik görevi anlatan Yolcu, onları Kuşadası’nda görmekten mutlu olduğunu söyledi. Üç ülkenin çocukları ise ülkelerine döndüklerinde yaşadıkları kentlerin belediye başkanlarına bir günlüğüne bile olsa koltuklarını çocuklarına bırakmaları önerisi götüreceklerini söyledi. Görüşmeler sonrası gelen heyetler Belediye Başkanı Özer Kayalı ile sembolik başkan Melis Yolcu’ya ülkelerinden getirdikleri hediyeleri verdi. Yolcu’da Kuşadası adına heyetlere birer armağan verdi. Kazakistan heyeti Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya milli giysileri olan Şapan giydirdi.
GÜN BOYU ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bayram kutlamaları Kuşadası Belediyesi’nin İsmail Cem Meydanında düzenlediği şenliklerle sürdü. Şişme çocuk oyun grupları, seyyar lunapark, animasyon ve eğlencelerin tümü ücretsiz olunca çocuklar gerçek bayramı yaşadı. İlçedeki Çetinkaya Lunapark 23 Nisan nedeniyle bin öğrenciye ücretsiz lunapark ve eğlence olanağı sundu. Kuşadası İş Kadınları Derneğinin düzenlediği şenlikte ise çocuklar çeşitli oyunlarda bir birileriyle yarıştı.