Bolu’da dün gece HDP bayrağı asan grup ile iki kişi arasında çıkan kavgada, Aziz Onurhan Ahraz ve Mustafa Polat isimli şahısların bıçaklanması olayına ülkücülerden sert tepki geldi.
Akşam saat 18.00 sıralarında İzzet Baysal Caddesi’nde ellerinde bayraklarla toplanan yaklaşık 500 kişilik ülkücü grup sloganlar atarak Kent Meydanı’ndan belediye meydanına yürüdü. Grup “Fırat olur akarız, elinizi kırarız”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” ve “Bolu burada HDP nerede” sloganları atarak yürürken çok sayıda vatandaş alkışlarla yürüyüşe destek verdi.
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil yaptığı açıklamada, ”Bolu ülkü ocakları olarak yaptığımız bütün faaliyetlerde defalarca kez Bolu merkezde ve kampüste yuvalanan terör örgütü mensuplarına karşı durduğumuzu gösterdik. Yaşadığımız elim hadiseler bize terörün Bolu’ya da sıçradığını göstermiştir. Dün gece bebek katilinin uzantısı olan HDP mensubu militanlar iki askerimize saldırmıştır. Çıkan olaylar neticesinde sağduyulu bir tavır sergileyerek, hiçbir kardeşimizi sokaklarda boy göstererek değil elinde kalem tutan kardeşlerimizin olduğunu bilmenizi isteriz. Bolu Ülkü Ocakları olarak vazifemiz ileriki nesillere fikri ve ilmi eğitimler neticesinde güçlü ve imanlı bir nesil yetiştirmeyi hedef bilmektir. Dün gece yapılan bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor yaralanan askerlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Güzide ilimiz Bolu’nun terör yandaşlarını içinde barındırdığını bilme üzüntüsü içerisinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bolu halkının terör olayları neticesinde sessiz kalmamasını umut ediyoruz. Bir bayrak olup dalgalanan milletim, yine bir bütün olacağı konusunda da hiçbir şüphemiz yoktur” diye konuştu.
Evcil, olayların Ülkü Ocakları ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirterek, “Şunu bir kez daha vurgulamak gerekirse hiçbir kardeşimizin sokaklarda işi yoktur. Bu gece ilimizde çıkan olayların Ülkü Ocakları ile uzaktan yakından ilgisi yoktur ve olmayacaktır. Bizler inandığımız değerlerin savunucusu olmaya iman ve kararlılıkla devam edeceğiz. Benim bataklığa terk edilecek tek bir teşkilatım, kardeşim yoktur. Mücadelemiz kalemle olacak. Allah bu uğurda kurumumuzun emirlerini namusu bilen herkesden razı olsun. Teşkilatlarım bana Allah’ın emanetidir. Emanete hıyanet eden bizden değildir” dedi.
Grup, Ülkücü yemini edip istiklal marşı okuduktan sonra dağıldı.