İzmir’in Ödemiş ilçesinde, belediyenin hizmet alanına dahil olan yeni mahallelerdeki sulama hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Ödemiş ilçesinde, kırsal bölgelerdeki sulama suyu şebeke hattı çalışmaları Ödemiş Belediyesi ekiplerince yapılıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında, 22 bin 500 metre sulama suyu hattı yapılması planlanıyor.
Son günlerde çalışmalarını Hamam Mahallesinde sürdüren ekipler, Çukur mevkiinde 500 metre uzunluğunda boru döşedi. Enerji hattıyla birlikte ilk etapta 2 bin metre sulama hattı yapılacak. Hamam Mahallesi Çukur mevkiindeki çalışmalar tamamlandığında 2 bin 500 dekar arazinin sulama suyundan faydalanması hedefleniyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "İlçe nüfusumuzun çoğunluğu kırsal bölgelerdeki mahallelerde yer almaktadır. Bu bölgelerde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza en iyi üretim koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz. Sulama hattı çalışmalarımız üreticimiz için çok önemli bir konu. Yapılan çalışmalarla bundan böyle üreticilerimiz sorunsuz bir şekilde gönül rahatlığıyla sulamasını gerçekleştirebilecek" dedi.