Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu yönetim kurulu ve üyeleri Enerji Sağlık Turizm İnşaat Tekstil ve Sanayi alanlarında Afrika Devletlerine büyük 2015 yılında büyük yatırımlar yapmayı hedefliyorlar.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanlığından yapılan açıklamaya göre 2015 yılında Türk Yatırımcılar Afrika Devletlerine özellikle Etiyopya, Nijer, Angola, Batı Sahra, Benin, Botsvana, Burkina, Faso, Burundi, Cezayir, Cibuti, Çad Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre ,Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Gabon Gambiya, Gana ülkelerine büyük yatırımlar yapılacağını açıkladı. Türkiye Sanayici İş kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Bayraktar yapmış olduğu açıklamasında, "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları konfederasyonu Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy 2015 yılında Türkiye den önemli Yatırımcılar Sanayiciler İş Adamlarından oluşan heyetlerle Afrika Devletlerine ziyaretler yapacaktır. Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy hanımefendi ve Yönetim Kurulumuz Türk yatırımcısına Afrika Devletlerinde cazip yatırımların yolunu açmıştır. Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy Yatırımların yapılacağı yukarıda adı geçen Afrika Kıtası Devletlerin Üst Düzey Yöneticileriyle görüşmeler yapmış ve kendi Ülkelerinde Türk Yatırımcılara cazip yatırımlar teşvikleri ve imkan tanınmasını sağlamıştır" dedi.
Öte yandan, kurumdan yapılan açıklamada Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu’nun Afrika Kıtası Devletlerinde yapacağı Uluslararası ticari ilişkiler görüşmeler ve ticari faaliyetlerin Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti işbirliğiyle yapılacağı kaydedildi.