TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu, eski ve yeni icra komitesi üyelerinin katılımıyla genişletilmiş ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) gerçekleştirilen toplantıda, 2009-2014 arasında başkanlık yapan Cengiz Konukoğlu’na onursal başkanlık unvanı, geçmiş dönem komite üyelerine de teşekkür belgeleri takdim edildi. Genç Girişimciler Kurulu’nun bu ayki konuğu ise Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur oldu. Şirketinin kuruluşundan bugüne geldiği süreç hakkında bilgi veren Okutur, firmasının başarısının altındaki sırları anlattı.
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, genç girişimcilerin şehrin geleceği için önemli olduğunu belirtti. Gaziantep’in girişimci yetiştiren, girişimcilerin önüne açan önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bartık, “Bu şehirde olmak, bu şehirde iş yapmak bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajı iyi değerlendirip gençlerimizin önünü açmak, yeni vizyonlarla geleceği birlikte inşa etmeye çalışıyoruz. Gaziantep, dezavantajlarını avantaja çevirmeyi bilen bir şehirdir. Bu bağlamda genç girişimcilerden çok şey bekliyoruz” dedi.
Gaziantep’in önemli bir ticaret ve sanayi şehri olduğuna dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:
“Son günlerde Gaziantep’in durumuyla ilgili çıkan dedikodulara açıklık getirmek istiyorum. Biz şehrimizi dedikodularla mı tanıyoruz, yoksa gerçekten bir şeylere hakim miyiz? Bunları incelememiz gerekiyor. Öncelikle Gaziantep, İpekyolu üzerindeki en önemli ticaret, sanayi ve kültür başkentidir. Stratejik bir konumumuz var. Gaziantep’i merkeze alıp uçak mesafesinde bir çember çizdiğimizde 5 saatlik uçuş mesafesiyle dünyadaki 2 milyar insana ulaşabiliyoruz. Bu bizim gelecekteki potansiyelimizi gösteriyor. Bu avantajları iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.”
Bartık, şehrin sosyal konumuna da değinerek, Gaziantep’in yaşam kalitesi bakımından 36’ncı sırada olduğunu ifade etti.
Eğitimde istenilen yerde olmadıklarını söyleyen Bartık, şunları kaydetti:
“Gaziantep, yaşam kalitesi ve beşeri sermayede 36’ncı sırada. Bu sıralamada yukarı çıkmak bizim en önemli ev ödevimiz. Dersimize iyi çalışıp yaşam kalitemizi artırmamız gerekiyor. En önemli nokta ise eğitim konusu. Bunun için de daha çok çalışmamız gerekiyor. Bütün odalarımız ve sorumluluk sahipleri bu konuda el ele vererek bu sorunu çözmek zorundayız.”
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci de kurulun oluşumuna destek veren oda ve borsalara teşekkür etti. Yetkinşekerci, “İlimizdeki genç girişimcileri bir araya getirerek girişimci fikirlere destek olmaya yönelik projeler yürütüyoruz. Daha önce bu anlamda yaptığı çalışmalardan dolayı Cengiz Konukoğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanacağız. Kurul olarak yakın zamanda üyelerimize yönelik eğitim programları ve çeşitli faaliyetler yürüteceğiz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu.
Eski TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu ise, onursal başkanlığa layık görülmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Konukoğlu, “İlk günden beri genç girişimcilerin gelişimi için emekler verildi. Ben de buna elimden geldiğince katkı sağlamaya çalıştım. Dönemimdeki icra kurulu üyelerime teşekkür ediyor, mevcut üyelere başarılar diliyorum. Genç girişimcilere desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
Toplantının sonunda Genç Girişimciler Kurulu’nun 2012-2014 dönemi icra komitesinde görev yapan üyelerine de teşekkür belgesi verildi.