Trabzon’un Araklı ilçesi merkez ve köylerinde sayıları 150’ye ulaşan risk altındaki çocuk ve gençlerin sporla buluşmasına yönelik hazırladığı projeye, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden tam destek geldi.

Araklıspor Kulübü Başkanı Erdal Koçarslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İlçemizde risk altında bulunan, çeşitli istenmeyen kötü alışkanlıklara bulaşan gençlerimizin sporla buluşması, bu sayede toplumla kaynaşması için proje hazırlıyoruz. Bu şekilde spora başlayıp dünya şampiyonu bile olan risk altındaki birçok genç olduğunu biliyoruz. Görüştüğümüz risk altındaki gençlere bunları anlatıp bu işe daha çok sarılmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Araklıspor Kulübünün hazırladığı bu projeye hem tesis, hem ulaşım, hem de antrenör desteği vereceğini açıklayan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, gençleri 14 branşta eğitime alacaklarını açıkladı. Öztürk, “Bu çocuklarımızla ilgilenmezsek, onları dertleri ve kötü alışkanlıkları ile baş başa bırakırsak, daha ağır vakalarla karşılaşabiliriz. Halbuki futbol, basketbol, atletizm, Curling ve tenisle boş zamanlarını değerlendirebilir, sporla kendilerine olan güvenini artırabilir, hatta içlerinden yetenekli olanları yarışmalara bile hazırlayabiliriz” dedi.

Öte yandan Birdal Öztürk, geçen kış yağan yoğun kardan etkilenen Araklı Stadını da gezdi. Araklıspor Kulübü Başkanı Erdal Kılıçaslan’la birlikte ortak hazırlanan proje hakkında bilgi veren Öztürk, “İlçemizin acilen yeni bir sahaya ihtiyacı var. Sıkıntıları bulunan mevcut saha ve arkasında bulunan antrenman sahası ile ortadaki hasar gören tribünün yeniden yapılması konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğümüz, en kısa sürede Araklı’ya yakışır yeni projeyi hayata geçirecek. Bu konuda net adımlar atılıyor” ifadelerini kullandı.