13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma’daki facianın birinci yıldönümü nedeniyle Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı ve beraberindekiler şehit madencilerin aileleriyle acılarını paylaşmak için Soma’daki anma programlarına katıldı.
Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı Behlül Murat Maral basın açıklamasında şunları kaydetti:
"İnsanın içini burkan ve zamanında yapılmış dikkatsizlik, ihmalkarlıklardan kaynaklı bu facianın acılarını hiç kimse alamaz. Yaşam odası yoktu, iş güvenliği yoktu; rödövans, dayıbaşı, taşeron ve aşırı çalıştırma vardı. Acı ve öfke başta Soma’da olmak üzere tüm Türkiye’de sokağa taştı. Aynı bugün ki gibi. İnsan selinin duygusal yoğunluğu hala milletçe ortak acılarda nasıl birlik ve beraberlik içinde olunabildiğini bugün tekrar bizlere gösterdi."
Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Genel Sekreteri Ayşin Gencer, Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürkan Erdoğan, Manisa İl Başkanı Yunus Emre Erol, Akhisar İlçe Başkanı Murat Yavaş, İzmir İl Başkanı Fatih Odabaşılar, Konfederasyon yöneticilerinden Aydın Bayram ve Metin Yıldırım başta olmak üzere, teşkilat mensupları katıldılar.