Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Işid’den kaçarak Bursa’ya sığınan Türkmenlere yakacak, gıda, soba ve battaniye yardımı yapıldı.
Irak’ın Telafer şehrine saldıran IŞİD’den kaçan 250 kişilik 40 aile Bursa’ya sığındı. 5 ay önce Bağlarbaşı Mahallesi’nde kiraladıkları evlere yerleşen Türkmenler, çalışma izinleri olmadığı için iş bulamazken, yanlarında getirdikleri paraları da tükendi. Günü birlik işlerde çalışarak ayakta durmaya çalışan Türkmenlerin çaresiz bekleyişi Büyükşehir Belediyesi sayesinde son buldu. Yardım alabilmek için çalmadık kapı bırakmayan Türkmenlere Büyükşehir Belediyesi tarafından yakacak, gıda, soba, battaniye ve tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Kapılarının önüne kadar gelen yardımlarla mutlu olan Türkmen aileler, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Telafer’de vinç operatörü olarak çalışırken bombalı saldırıların başlamasının ardından 9 kişilik ailesiyle birlikte vatanını terk etmek zorunda kaldığını belirten 45 yaşındaki İhsam Abdülkadir, Bursa’ya 4 ay önce geldiğini yeni, yeni gelenlerle birlikte 250 nüfusa ulaşan 40 aile olduklarını söyledi.
Türkiye’ye kaçtıktan sonra iş bulabilme ümidiyle Bursa’ya geldiklerini belirten İhsam Abdülkadir, “Canımızı kurtarabilmek için vatanımızı terk ettik. Burada yeni bir hayat kurabilmeyi umut ettik. Ancak çalışma izni olmadığı için iş bulamıyoruz. Buraya gelen herkesin bir mesleği var ama izin olmadığı için inşaatlarda günübirlik işlerde çalışarak geçinmeye çalıyoruz. Elimizde avcumuzda olan paralar da tükendi. Çaresizlik içindeyiz. Yardım için birçok kuruma gittik. En son iki gün önce Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Bize ilk ulaşan da Büyükşehir Belediyesi oldu. Allah Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun” dedi.