ÇORUM (AA) - Çorum'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "1000 çocuğa 1000 oyuncak" sloganıyla düzenlenen şenlikte, aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu çocuklara oyuncak dağıtıldı.

Yağmur Damlası Yardımlaşma Derneği Çorum Temsilciliğince Çöplü Mahalesi'nde, derneğe ait hayır çarşısı önünde gerçekleştirilen şenliğe, başta mahallede yaşayanlar olmak üzere yüzlerce çocuk ilgi gösterdi.

Derneğin İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliği "1000 çocuğa 1000 oyuncak" sloganıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı adına ve amacına yakışır şekilde kutlamak istediklerini söyledi.

Çocuklara dağıtılacak oyuncakların bir kısmını kampanyayla topladıklarını ifade eden Sözüdoğru, "Bugün 23 Nisan. Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, biz de üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Peygamber Efendimizin de çocukları sevindirmekle ilgili hadislerini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda iki yıldır oyuncak şenliği düzenleyerek çocuklarımızı sevindirmeyi kendimize vazife bildik" diye konuştu.

Sözüdoğru'nun konuşmasının ardından çocuklara oyuncak dağıtıma başlandı. İzdiham olmaması için ailelerine ve kendilerine bilet verilen çocuklara, bilet numaraları okunduktan sonra oyuncakları teslim edildi.

Mahallede yaşayan Suriyeli mülteci çocukların da ilgi gösterdiği şenlikte, bilet numarasını beklemeden oyuncak almak isteyen bazı çocuklarla anneleri, kısa süre izdihama neden oldu. Şenlikte, bina önüne asılan balonların dağıtımı sırasında da kısa süreli izdiham yaşandı. Balon ve oyuncak almak için sabırsızlanan bazı çocukların ağladığı gözlendi.

Şenliğe katılan MHP İl Başkanı Bekir Çetin ile MHP Çorum Milletvekili adayları da birer çocuğa oyuncak hediye etti.