Şehitkamil Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen “Bi Dünya Yeşil” 10. Etap projesiyle, 42 bin metrekare alandan oluşan 10. Etap Şehitkamil Ormanına, 4 bin 200 fidan dikimi gerçekleştirildi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “2011 yılından bu yana her yıl Mart ve Ekim aylarında, yapmış olduğumuz dikimlerle şuana kadar yaklaşık 70 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi.
Bayatlı Mahallesi’nde 10. Etap Şehitkamil Ormanında düzenlenen program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Şehitkamil Belediyesi Halk oyunları ekibi ise kısa bir gösteri sergiledi.
Programın açış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz ‘Bi Dünya Yeşil’ kampanyasının bugün 10. Etabını icra ediyoruz. 2011 yılından bu yana her yıl Mart ve Ekim aylarında, yapmış olduğumuz dikimlerle şuana kadar yaklaşık 70 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu faaliyette emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Belediyecilik, yol yapmak, kaldırım yapmak gibi asli vazifesi olan bir kurumdur. Ama diğer taraftan çevreyi korumak ve çevre değerlerine önem vermek adına bu tür faaliyetleri de sürdürmesi gerekiyor. Ekip arkadaşlarımızla birlikte almış olduğumuz bu karar ile birlikte, başlattığımız bu faaliyeti, ağırlıklı olarak öğrencilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız, imkanlar dahilinde, keşke daha geniş alanlar olsa da, her çocuğumuz, her yıl bir ağaç dikebilse. Tabi şehir merkezine yakın yerler olmayınca, mecburen bu kadar uzak bir mesafeye geldik. Ama bu ülkenin her santimetrekaresi bizim. Biz bu santimetrekareler nerede olursa olsun, oraya hizmet götürmekle mükellefiz. Bildiğiniz üzere bu bölgeler sofun etekleri ve buradaki hava hiçbir yerde yoktur. İnşallah ağaç ile birlikte burası daha yaşanabilir bir alan olacak” diye konuştu.
Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ise, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen fidan dikim törenine ikinci kez katıldığını belirterek, “Şehitkamil Belediyemizin ve diğer kurum ve kuruluşların tabiatı koruma ve güzelleştirme, çevre koşullarını iyileştirme anlamında yaptığı çalışmaları elbette hepimiz takdirle karşılıyoruz. Şehitkamil Belediyemizin bugün 10. defa tekrar ettiği bu çalışmanın ikincisine katılıyorum. Bir geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılan fidan kimini katılmıştım, bir de şimdi düzenlenen fidan dikim töreninde mutlulukla aranızdayım. Şehitkamil Belediyemizin şuana kadar yapmış olduğu fidan dikim töreniyle yaklaşık 70 bin fidanı toprakla buluşturmak suretiyle, çevremizin güzelleştirilmesine ve iyileştirilmesine imkan sağlamıştır. Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin bu alanda çalışmalar yaptıklarını biliyoruz ve görüyoruz. Bu çalışmaları elbette takdirle karşılıyoruz. Elbette bu çalışmaların içerisinde bulunmaktan ve hiç olmazsa bir fidan dikerek, katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kendi fidanlarını dikti. Fidanı toprakla buluşturan protokol üyeleri can suyu da vererek, diktikleri fidan başında hatıra fotoğrafı çektirdi. Fidan dikmeye gelen öğrenciler ve vatandaşlar da kendi fidanlarını dikerek, fidan dikmenin mutluluğunu yaşadı. Mahallelerinde böylesine anlamlı bir ormanın oluşmasından dolayı mutluluklarını dile getiren Bayatlı Mahalle Muhtarı Cengiz Şakı ile Yamaçoba Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Fakçı, “Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na yöremize böylesine güzel bir projeyi hayata geçirmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımız yöremizi hem tanıttı, hem ağaçlandırdı. Eskiden bu bölgenin nerede olduğunu bilen yoktu. Şuanda yapılan fidan dikim töreniyle birlikte göletin etrafında güzellikler oluştu. Burada dikilen fidanları bizler de yöre sakinleri olarak en iyi şekilde koruyup ve kollamamız lazım. İnşallah ileride bu fidanların büyümesiyle birlikte vatandaşlarımız gelir buradaki oluşacak güzelliklerden en iyi şekilde faydalanır. Mahalle muhtarları olarak, yapılan bu hizmetten dolayı tekrar Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
Fidan dikim törenine, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.