MUŞ'ta 5 metrekarelik dükkanında kesici aletleri bileyen Ali Hikmet Buldu, yarım asırdan bu yana baba mesleğini sürdürdüğünü söyledi.  İşyerinde yalnız çalıştığını ifade eden Ali Hikmet Buldu, "Gençler bu işe duyarsız, yıllardır çırak olarak kimseyi çalıştırmadım. Maalesef bazı meslekler zamana yenik düşüyor" dedi.
Bitlis Çarşısı'ndaki işyerinde bıçak bilemenin yanı sıra şemsiye, anahtar, kilit gibi aletlerin tamirini yapan 60 yaşındaki Ali Hikmet Buldu, çerve il ve ilçelerden müşterileri olduğunu söyledi. Evli ve 7 çocuk babası Ali Hikmet Buldu, 10 yaşından itibaren babasının yanında çırak olarak çalışarak mesleğin inceliklerini öğrendiğini bildirdi. Babasını kaybettikten sonra sonra tek başına çalışmaya başladığına işaret eden Ali usta, şunları söyledi:
"Bitlis Çarşısı, eskiden Muş´un en önemli iş merkeziydi. Şimdi artık yeni yerler yapıldı ve bize aslında pek de gerek kalmadı. Ama yinede lokanta ve kasaplar bıçaklarını, besicilerde koyun kırpma makaslarını getiriyor. Kesici birçok aleti tamir de ediyorum. Onun dışında tornavida, çekiç, pense ve kilit gibi malzemeler satıyorum. Bunların satışından ve tamirinden elde ettiğim gelirle ailemi geçindiriyorum. Tek isteğim; çocuklarımın okumaları ve iyi birer meslek sahibi olmalarıdır. Günümüzde artık bu meslekler cazibesini yitirdi. Birçok meslek gibi yok olmaya yüz tuttu. Maalesef bazı meslekler zamana yenik düşüyor. Başta benim üç oğlum olmak üzere gençler bu gibi işlere duyarsız kalıyor. Birçok işsiz var ama yıllardır çırak olarak yanımda kimseyi çalıştıramadım."

FOTOĞRAFLI