Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yerleri doldurulamayacak, değerlerini ölçmede hiçbir şeyin tartı olamayacağı annelerin, sadece bir gün ile sınırlı kalmayarak hayatın her gününde hatırlama bilinç ve vefasına sahip olmak gerektiğini söyledi.
Vali Çakacak, ’Anneler Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, annelerin, hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan itibaren sevgisi, şefkati ve merhameti ile bizleri kuşatan en değerli varlıklar olduğunu söyledi. Sonsuz sevginin, engin hoşgörünün ve karşılıksız iyiliğin en içten, en masum ve en samimi şekilde tezahür ettiği baş tacı olan annelerin, aynı zamanda iyiliğin tohumlarını eken, kişinin iyi bir insan olması yolunda ilk temelleri atan öğretmen olduğunu belirtti.
Aile ve toplum hayatının temel direği olan annelerin, şüphesiz ki bizi millet yapan değerlerin her birimizde vücut bulmasında, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılarak geleceğe taşınmasında ve bu sayede köklerine bağlı nesiller yetiştirilmesinde de başrolde olduğunu ifade eden Çakacak, "Sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerde kutsallık atfedilen, karşılıksız sevgi ve yoğun gayretleri ile bizleri bugünlere ulaştırarak iyiliği en çok hak eden annelerimizin, bizlerden tek beklentileri olan sevgi ve saygıdır. Onlara karşı hürmette kusur etmeyerek hayır dualarını almalı ve onların sevgi, şefkat ve merhametine layık olmaya çalışmalıyız" diye konuştu.
Yerleri doldurulamayacak, değerlerini ölçmede hiçbir şeyin tartı olamayacağı, üzerimizdeki haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği annelerin, sadece bir gün ile sınırlı kalmayarak hayatımızın her gününde hatırlama bilinç ve vefasına sahip bir milletin fertleri olarak bu anlamlı günün annelerin değerini daha iyi anlamamıza katkı sağladığına inandığını kaydeden Çakacak, şöyle devam etti; "Bu vesile ile annelerimizden hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan baş tacımız annelerimizin ’Anneler Günü’nü tebrik ediyor, eli öpülesi tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."