MERSİN'in Bozyazı İlçesi'nde orman mühendisi Mehmet Uysal, deniz manzaralı 24 bin 97 metrekare arazinin 'orman' olarak tescil edilmesine rağmen, 2B kapsamında 'hileli' şekilde işadamı A.Ş.G.'ye satıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulununca, babası Mustafa Uysal'a 4 ayrı dava açıldı.
İlçenin Salıyokuş Mevkisi'nde 7 bin metrekare arazisi bulunan A.Ş.G., 9 yıl önce bu taşınmazın yanındaki 24 bin 97 metrekare arazinin kendi adına tescil edilmesi için dava açtı. Söz konusu davada 'bilirkişi' olarak görevlendirilen Mehmet Uysal, A.Ş.G. tarafından muz serası yapılan arazinin orman alanı olduğuna ilişkin rapor hazırladı. Ayrıca davacı işadamının kendisine rüşvet teklif ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Mahkeme sözkonusu yerin 'orman arazisi' olduğuna karar verdi. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını 2010'da onadı. Ardından da mühendis Mehmet Uysal, Cumhuriyet Başsavcılığı'na orman arazisinin hileli şekilde 2B arazisi olarak gösterilip, işadamı A.Ş.G.'ye satıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu, sorumluların cezalandırılmasını istedi.
BABAYA DAVA ÜSTÜNE DAVA
İddialarla ilgili soruşturma devam ederken Uysal'ın aynı ilçede çiftçilik yapan babası Mustafa Uysal'a önce evinin bulunduğu bölgeye izinsiz yol yaptığı gerekçesiyle dava açıldı. Yolda kazı çalışması yapılmasını engellemek isteyen Uysal'a ayrıca tazminat, tapu ve görevli personelinin görevini engelleme suçlarından toplam 4 ayrı dava açıldı. Davaların 'yıldırma stratejisi' olduğunu savunan Uysal şunları söyledi:
"Geçen temmuz ayından 23 yıllık yolumu kapatıp kazı yapmaya başladılar. Ardından 2 bin dönüm tarım arazimin destekleme primine yasak getirdiler. Evimin içme suyu kesildi. Ayrıca toplamda 500 bin liralık tazminat davası açtılar. 'Sana bu ülkede her şey yasak' diyorlar. Bozyazı eski Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, yeni Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Savaş Çelik, Mal Müdürü Nurettin Ayrılma bana kendilerine hakaret ettiğim gerekçesiyle davası açtı. Bir yanlışım yok, var ise hakimler araştırsın bulsun." 
FOTOĞRAFLI