GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Ramazan Bayramı ve tatili süresince uyguladıkları "Yorulunca Dinlen, Trafikte Güvenli Seyredin" Projesi kapsamında araç sürücülerine uyguladıkları çay molası sayesinde bölgelerinde ölümlü trafik kazalarının yaşanmadığını söyledi.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatili nedeniyle meydana gelebilecek kazaları en aza indirmek ve bayram için yola çıkan sürücü ve yolculara yönelik Giresun'da 2 yıldır "Yorulunca Dinlen, Trafikte Güvenli Seyredin" Projesini gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bu yıl da bayram ve tatili süresince karayollarında projenin uygulandığını ifade eden Öztürk, "Projemiz başarıya ulaştı. Giresun'da bu bayram ve bayram tatili süresince ölümlü trafik kazası yaşanmadı. 6 trafik kazası oldu. Hafif yaralanan 15 vatandaşımız kaldırıldıkları hastanelerde ayakta tedavi edildi" dedi.

Öztürk, bayram tatili süresince 2 bin 49 araç sürücüsünün denetlendiğini dile getirerek, alkollü araç kullanan 5 kişiye işlem yapıldığını, 7 aracın ise trafikten men edildiğini kaydetti.