AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın’a, Ankara’daki Samsunlu işadamlarından tam destek geldi.
Genel seçime sayılı günler Ankara adayları çalışmalarına hız verirken, yoğun temposu ile göz dolduran 1. Bölge Adayı Barış Aydın, dün de davet üzerine Ankara Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİYAD) yemeğine katıldı. Yemekte, işadamları Türkiye’nin AK Parti dönemdeki kazanımlarına vurgu yaparak, demokrasi ve kalkınmada yakalanan yükseliş trendinin bozulmaması için siyasi istikrarın devamının önemini vurguladılar. İşadamları, AK Parti’nin Ankara iş dünyasından transferi olan Barış Aydın’a aktif siyaset alanında her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler.
ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, ekonomide son yıllarda kaydedilen hızlı büyüme ve başarıya tanık olduklarını, Türkiye’nin IMF boyunduruğundan kurtarıldığını, iş dünyasının kredi imkânlarının son derece arttığı belirterek, bunun kaynağında ise sağlanan siyasi istikrarın bulunduğuna dikkat çekti. Büyümenin devamı için yakalanan bu istikrarın muhafaza edilmesinin şart olduğunu dile getiren Yılmaz, ekonomide yükselişin sürmesinin şartının, tek parti hükümeti ve güçlü bir siyasi irade olduğunu, Türkiye’nin siyasi istikrarsızlığa tahammülü bulunmadığını kaydetti.
Barış Aydın da Türkiye’nin demokraside ve ekonomide geldiği noktalara işaret etti, son 12 yılda sağlanan demokratikleşme ve kalkınma sürecinin kesintiye uğramaması gerektiğini söyledi. “Sivil toplum” ruhuyla yola çıktığını söyleyen Aydın, milletvekili seçildiğinde de bu kimliğiyle hareket edeceğini vurguladı. Aydın, Ankara’ya katma değer kazandıracak, ülke kalkınmasına hizmet edecek, demokraside ve ekonomide çıtayı daha da yükseltecek çalışmalara imza atacağı sözü verdi.
Yemekte, ekonomik gelişmeleri değerlendiren, siyasetten beklentilerini dile getiren diğer işadamları da büyüme ve üretim artışının sürmesi için istikrarın önemini vurguladılar. İşadamları, iş dünyasından gelen, sivil toplum kökenli Barış Aydın gibi isimlerin kendilerini Meclis’te temsil etmesinden memnun olacaklarını ifade ederek, Aydın’a tam destek ifade ettiler.