Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEHÜ) ile Harita Genel Komutanlığı (HGK) arasında, ‘Haritacılık Alanında İş birliği Protokolü’ imzalandı.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Birlikte Üretmek ve Paylaşmak’ temalı Bakanlıklar arası Harita İşlerini Koordinasyon ve Planlama Kurulu (BHİKPK) Olağan Genel Kurul Toplantısı ile Harita Genel Komutanlığının üniversiteler arasında düzenlediği ‘İş Birliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı. 11 üniversite rektörünün katıldığı törende, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Harita Genel Komutanlığı Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Metin Keşap ‘Haritacılık Alanında İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.
İmzalanan protokol kapsamında bünyesinde harita mühendisliği, jeodezi ve fotogrametri mühendisi, geomatik mühendisliği ile jeofizik mühendisliği gibi harita mühendisliğine yakın bölümleri bulunan üniversiteler ile Harita Genel Komutanlığı arasında, haritacılık ve coğrafi bilgi sistemi (CBS) alanında proje, araştırma, geliştirme ve eğitim amaçlı ortak çalışmalar yapılarak, tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleştirilecek.