Karşıyaka Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye’ye örnek olan "Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz, Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi, ’Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi’ seçildi.
Türkiye’nin yerel yönetim oscarları olarak bilinen Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’nin 7’ncisi, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsünde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, ülke genelindeki büyükşehir ve ilçe belediye başkanları katıldı.
EN BÜYÜK ÖDÜL KARŞIYAKA’YA
Ülke genelinden yüzlerce belediyenin katıldığı yarışta, "Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülü’nü Karşıyaka Belediyesi aldı. Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz projesi ile Türkiye’ye örnek olan ve apartmanlar, sivil toplum kuruluşları, taksi ve dolmuş durakları ile meslek odaları ve hemşehri dernekleri aracılığıyla 200’ün üzerinde öğrenciye burs veren Karşıyaka Belediyesi, eğitime sağladığı destek ile bu ödüle layık görüldü.
Ödülü alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şu açıklamalarda bulundu:
"Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz projemiz sayesinde toplumsal örgütlenmeyi sağladığımız gibi, üniversite öğrencilerinin eğitimine de destek oluyoruz. Apartmanların yanısıra meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri, belediye çalışanları tarafından da desteklenen ve Türkiye’ye örnek olan projemizin böylesi değerli bir ödüle layık görülmesini anlamlı buluyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."