Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğinde yürütülen, ortaokul öğrencilerine yönelik matematik ve fen bilim alanlarında yapılan "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında Bölge Çalışma Grubu tarafından Bölge Bilim Kuruluna gönderilmesi uygun bulunan onaylanan projeler belli oldu.
Ortaokul öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Bu Benim Eserim Proje Çalışması, resmi ve özel ortaokulların 5-6-7-8. sınıflar için bu yıl. 10. kez gerçekleştirilecek.
Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Samsun ve Tokat illerinde gelen koordinatör öğretmenlerin 23-27 Mart 2015 tarihleri arasında yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Ordu’nun Fatsa ilçesindeki öğrencilerin hazırlamış olduğu 11 proje Samsun Bölge Çalışma Grubu tarafından kabul edilerek Samsun Bölge Bilim Kuruluna gönderilmesi uygun görüldü.
Fatsa’da 19 ilçe arasında uygun görülen 11 proje ile Ordu genelinde ikinci sırada yer alırken, ilçedeki okullardan Aslancami Ortaokulu ise uygun görülen 7 projesi ile Ordu genelinde birinci sırada yer aldı.