Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi bünyesinde halka etkili hizmet sunmak anlayışı ile açılan “Muhtarlar İrtibat Bürosu” kaliteli hizmet anlayışı ile çalışmalarını yürütüyor.
Mahalle Muhtarları, İrtibat Bürosunda belediyeden mahallelerine yönelik bulundukları taleplerin hangi aşamada olduğunu takip ettiklerini, bu hizmetin yanında vatandaşların her türlü iş ve işlemlerini kısa sürede çözüme kavuşturduklarını söyledi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca, İrtibat Bürosunun muhtarlar için önemli bir hizmet noktası haline geldiğini belirterek, “İrtibat Bürosu muhtarlarımızın eli ayağı oldu. Belediye Başkanımızın tahsis ettiği personel ile taleplerimiz hızlı bir şekilde değerlendirilip ilgili birimlere anında ulaştırılıyor. Talebimizin hangi aşamada olduğu da kısa sürede bize iletiliyor. Vatandaşlarımızın da bizden talep ettikleri belgelerin de çıktılarını alarak vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. İrtibat Bürosu hizmet kalitemizi artırdı. Böyle bir hizmete imza atan Başkanımız Özkan Özgüven’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Muhtarların hem mahalle sakini hem de idarecileri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, “Muhtarlık hizmetlerinin kesintisiz sürmesi bizim için önemlidir. Her zaman ifade ettiğim gibi muhtarlarımız bizlerin mesai arkadaşlarıdır. Mahallelerimizde sıkıntılardan ve ihtiyaçlardan ilk olarak muhtarlarımız haberdar olur. Çünkü onlar hem mahalle sakini hem de idarecidir. Bu anlamda belediyemize rehber olan muhtarlarımızla irtibat ve istişare halinde çalışarak mahallelerimizin gereksinimlerini ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri en etkili ve hızlı şekilde veriyoruz. Belediyemiz bünyesinde açılan İrtibat Bürosu da işlemlerin tek elden yürümesi için önemli bir görev üstleniyor. Buradaki personelimiz muhtarlarımızın taleplerini ilgili birimlere anında aktarıp gelişmeleri, sonucu muhtarlarımıza geri dönerek iletiyorlar. Daha kaliteli hizmet anlayışımız ile muhtarlarımızla Ereğli’ye güzel hizmetler kazandıracağız” şeklinde konuştu.