Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı devam eden Cumhuriyet Meydanı Altgeçit Kavşak projesinin ilk etabı, davullarla ve zurnalarla hizmete açıldı. Törenle araç trafiğine açılan yoldan ilk geçenler, yaya vatandaşlar oldu.
Uzun süredir yapımı devam eden Esenyurt Cumhuriyet Meydanı Altgeçit Kavşak Projesi’nin ilk kısmı tamamlanarak hizmete açıldı. Altgeçidin açılışına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk kez trafiğine açılan yolda yüzlerce vatandaş birlikte yürüdü. Coşkuyla başlatılan açılış merasiminde yolun açılışı davullarla ve zurnalarla yapıldı. Davul-zurna eşliğinde oynanan halaya Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da eşlik etti.
“ÜÇ AY İÇERİSİNDE DE TAMAMINI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bu geçici bir rahatlatma biliyorsunuz buranın tam anlamıyla açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapacak. Bizim projemiz ama Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesi ve yapımı dolayısıyla meydan ve yol da Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Yolun bir şeridini gidiş-geliş olarak açacağız ve trafiği rahatlatacağız. En geç üç ay içerisinde de tamamını bitirmiş olacağız. Meydanda biraz uzama olabilir ama alt trafik rahatlayacak. Türkiye’de bir ilk bu proje, yer altında iki kat böyle bir proje daha yok. Onun için Dr. Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Köprü üzerindeki vatandaşlar da alkışlarla Başkan Necmi Kadıoğlu’nu selamlayarak teşekkür ettiler. Törenin ardından açılan yolun bölgedeki trafiği büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor.