Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki belde Belediye Başkanı Recep Barut’un daveti üzerine ilçeye geldi.

ITC heyetini kaldıkları otelde ziyaret eden Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut dünya üzerinde yaşayan bütün Türklerin çok önemli olduğunu kaydederek, "Irak Türkmenleri bizim gözbebeğimizdir. Irak’ta çok uzun seneler büyük çileler çeken Iraklı Türkmen kardeşlerimizin huzur ve refaha kavuşması en büyük dileğimiz" diye konuştu. Saddam Hüseyin döneminde Irak’ta yaşayan Türkmenlerin büyük baskılara maruz kaldığını vurgulayan Başkan Barut, "Bütün bu olanlara rağmen Irak Türkmenleri öz benliklerini, kimliklerini ve kültürlerini muhafaza etti. Irak Türkmen Cephesi heyetini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim ise Türkiye'nin Irak Türkmenlerine her zaman ağabeylik yaptığını belirterek, "Bizi hiçbir zaman kendilerinden ayrı tutmamıştır. Bugün burada büyük dostluk ve kadirşinaslık gördük" dedi.

ITC heyeti Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’yu da makamında ziyaret etti. Selim ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye’de ve Manavgat’ta olmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek, "Burası bizim kendi evimiz gibi. Özü bizden, sözü bizden olan kardeşlerimizle bir aradayız" dedi. Kendilerini kabul ettiği için Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’ya teşekkür eden Selim, ziyaretin anısına plaket sundu.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu da, "Irak Türkmenleri bizim ata yadigarımız. Onların dertleriyle dertlenmek, sorunlarına çözüm üretmek devlet olarak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.