Çallı Kavşağı ve kavşak üzerinde bulunan Atatürk heykelinin yeni yerini Antalyalılar belirleyecek. Başkan Türel, Kavşağa yapımı planlanan üst geçişli köprü için, belediyenin sitesi üzerinden anket çalışması yapacak.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Çallı Kavşağı’na üst geçiş sistemiyle yeni bir proje yapmak isteyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeyi halka soruyor.
Başkan Türel’in “En geniş katılımlı anket” benzetmesi yaptığı proje anketine katılmak isteyenler Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden projeye ilişkin görüşlerini belirtebilecekler. 6 Aralık Pazar günü son bulacak anket için nüfus kaydı Antalya’da olanlar TC kimlik numaralarını girmek suretiyle oylama yapabilecek. Olumlu oy bildiren vatandaşlar için ikinci bir oylama sayfası açılacak ve burada Çallı Kavşağı’ndaki Atatürk heykelinin nereye taşınması konusunda iki seçenek sunulacak. Seçeneklerden birisi Antalyaspor Kavşağı olurken diğer ise Otogar Kavşağı olarak belirlendi. Heykelin taşıma maliyetinin belediyeye ait olduğunu belirten Türel, köprünün yapımının ise tamamen Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğunu söyledi.
“SÖZDE DEĞİL, ÖZDE ATATÜRKÇÜYÜZ”
Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) toplantı salonunda projenin halka sorulma kısmı olan anket çalışmasıyla ilgili bilgi veren Başkan Türel, yeniden göreve gelişinin ardından katılımcı bir yönetimi benimsediklerini söyledi. Referandumla projeleri gerçekleştirmenin demokrasinin en iyi örneklerinden biri olduğunu da ifade eden Türel, toplumun katılımcı yönetim anlayışından memnun olduğunu kaydetti. Çallı Kavşağı üzerinde orta refüjde bulunan Atatürk heykelinin projeyle birlikte ne yapılacağının tartışmalara neden olduğunu hatta kendisinin Cumhuriyet’e karşı anlayışıyla nitelendirildiğini de söyleyen Türel, “Kavşak üzerinde Atatürk’ün bir heykeli var. Burada kavşak yapılacağı zaman heykelin nereye taşınacağını halka bırakacağız. Bir takım çevreler hala inatla bizim Cumhuriyet’e karşı bir anlayış sergilediğimiz yönünde mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Bunların bir yere varabilmesi mümkün değildir. Biz bu hususta kimseyi tartıştırmayız. Antalya’ya yapacak hizmetlerimizin çeşitli bahanelerle engellenmesi açıkçası Atatürk’e haksızlıktır. Atatürk’ü her yerde savunuyoruz biz sözde değil özde Atatürkçüyüz. Atatürk’ün siyasete alet edilmesi yanlış bir tutumdur. Senelerdir bunu yapanlar yapmaya da devam ediyorlar ve her zamanda sandıkta cevaplarını alıyorlar” dedi.
"SONUCA SAYGI GÖSTERİRİZ"
Çıkan anket sonucunda göre kavşağın yapılıp yapılmayacağı, yapılacak olursa heykelin nereye taşınacağı konularının belirleneceğini belirten Türel, “Atatürk heykelini de iki alternatif sunarak çoğunluk çıkan yere dikeceğiz. Kavşak yapılmasın tercihi çıkarsa da buna saygı gösteririz. Halkımızın kanaatini alma biçimimiz bir anket ile olacak. ABB sitesinden yapılacak bir ankettir. Burada ankette ilk soru kavşak yapılsın ya da yapılmasın seçenekleri var. Yapılsın isteyenler ikinci bir seçenekle de Atatürk heykelinin nereye yapılması gerektiğini belirleyeceklerdir” dedi.