Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
İl Emniyet Müdürü Gülveren, yayınladığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve bu günün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak çocuklara armağan edilişinin 95. yılını kutluyoruz.
23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya tarihinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir.
Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Mili iradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, bizleri bu günlere getiren başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımıza hizmeti geçmiş bütün ecdadımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”